vrijdag, december 8, 2023

Rock the house #7: mix + interview Flynn

-

Home » Genres » House » Rock the house #7: mix + interview Flynn

Als onderdeel van een podcast-serie maken Brabantse artiesten een exclusieve mix van een uur voor Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 7: Jaimer Vincentie, ook bekend als Flynn. In Club Arcade in Eindhoven organiseert hij elke maand Content, een techno-clubavond waarbij hij naar eigen zeggen inspeelt op het tekort aan techno in Eindhoven en omstreken.
Naam: Jaimy Vincentie
Woonplaats: Eindhoven
Genre: House en techno

Rock the House #7: Jaimer Vincentie (Flynn) by Our House on Mixcloud

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Ik heb ervoor gekozen om een Flynn-mix op te nemen. Dit is één van mijn aliassen waaronder ik zowel draai als produceer. Naast Flynn ben ik ook actief onder de namen Jaimer Vincentie (deep dub house-techno) en Sektret (sferische ambient en soundscapes). Op deze manier kan ik mijn muzikale uitingen goed kwijt.”

“Ik liep steeds vaker tegen het probleem dat ik vrij breed produceer, daarom besloot ik mijn projecten op te splitsen en vrij baan te geven voor meerdere ‘genres’ binnen de house en techno. Flynn heb ik geïntroduceerd met mijn eigen maandelijkse techno-clubavond genaamd Content in Arcade Eindhoven. Hierbij staat elke maand één techno-headliner centraal, ondersteund door een dj uit de omgeving die binnen de sound van de avond past.”

“Voor de podcast heb ik een brede platenkeus gemaakt om in het uur diverse techno-elementen terug te laten komen. Het eerste half uur heeft een opbouwend karakter waarbij het laatste half uur meer kenmerken heeft van ‘het laatste uurtje van de nacht’. Ik vind het fijn om te variëren in een set qua platenkeus, dit houdt de set dynamisch en interessant.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“Dat was op de eerste Content clubnacht waar ik afsloot na Delta Funktionen.”

Mooiste gig ooit?

“Die zit eraan te komen! Tijdens de 9e editie van Content komt er een jeugddroom van me uit waar ik stiekem al heel lang naar uit kijk. Vanaf mijn 16e  was ik trouwe bezoeker van de Rechter. Nog steeds eeuwig zonde dat dat geen langer leven heeft gehad.”

“Destijds stond ik van begin tot eind voor de dj booth van Benny Rodrigues, hij heeft mij deels geïnspireerd in platenkeus en mixstijl. Elke maand hoste hij daar ‘Benny & guest’, waarbij mij en een maat van me toentertijd beloofd werd om een keer te mogen openen voor zijn set.”

“Helaas is dit er nooit van gekomen en verbeeld ik me nog steeds een keer in die positie. Tot binnenkort! De Arcade maakt het samen met Content mogelijk om Benny als ROD uit te nodigen, waarbij alsnog een streep gezet kan worden door deze herinnering, haha.”

Mijn doel is om met Content een maandelijkse techno-clubavond te realiseren waarbij ik in speel op een (naar mijn mening) groot tekort aan techno in Eindhoven en omstreken.

Welke sporen heb jij zoal achtergelaten?

“In die negen keer dat ik Content heb mogen organiseren, zijn inmiddels redelijk wat artiesten voorbij gekomen. Enkele voorbeelden zijn Delta Funktionen, Dario Zenker, Albert van Abbe, Mike Dehnert, Markus Suckut, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff.”

“Mijn doel is om met Content een maandelijkse techno-clubavond te realiseren waarbij ik inspeel op een – naar mijn mening – groot tekort aan techno in Eindhoven en omstreken. Elk jaar hebben we Awakenings in het Klokgebouw, wat voor ons als stad natuurlijk fantastisch is maar daarbuiten krijgen goede, kleinere initiatieven te weinig ruimte om te laten horen wat ze in huis hebben.”

“Er zou vanuit de gemeente Eindhoven breder gedacht moeten worden op het gebied van het nachtleven wat op dit moment op nog op veel vlakken te kort schiet. Ik ben groot voorstander van tijdelijke invulling van bijvoorbeeld leegstand waarbij op structurele basis bepaalde locaties zich perfect lenen voor tijdelijke horeca waarbij een benadering van ´buttom up´-strategie zich hier perfect voor leent.”

“In de periode van LAB-1 op Strijp-S was ik verantwoordelijk voor de nachtprogrammering, waarbij we bij wijze van bijna elke dag open konden gaan omdat de vraag zo groot was naar laagdrempelige ´instap´-locaties voor nieuwe aanwas. Gelukkig heeft de Arcade dit ook door en bieden zij op dit moment ook de mogelijkheid aan initiatieven/organisaties uit de provincie.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Diverse artiesten als Alt-J, Whitest boy alive, A Tribe Called Quest, The Antlers, Caribou, Bon Iver, Radiohead, The Cooks, Alabama Shakes en een Simeon ten Holt maken mijn dag ook zeer aannemelijk.”

Festival of club?

“Onmogelijke vraag. Sowieso allebei. Ik ben een festivalganger pur sang maar ook kan ik uren lang verdwalen in een club en op onmenselijke tijden thuis komen. Laat ik hier maar niet te veel op in gaan. Volgende vraag.”

Ultieme droom?

“Oud worden in een mooie stad aan het water in de heuvels van Italië. Arrivederci!”

Jaimer Vincentie

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #59: Bold Action, van hard dance naar deephouse

De Brabander Bold Action (Lex Brekelmans) komt op in 2013 als hij een dj contest van Q-Dance wint. Met...

Rock The House #41: mix + interview Noise Cartel

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...