vrijdag, juni 18, 2021
HomeMusicRock The House #74: ELLE RICH

Rock The House #74: ELLE RICH

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 74: Richelle Grassere (ELLE RICH). Deze 29-jarige trapqueen heeft grote ambities. “Mijn doel is om binnen nu en 5 jaar op Ultra Music Festival, Tomorrowland en EDC te staan. Inderdaad, erg hoog gegrepen, maar ik ga ervoor!”

 

Naam: Richelle Grassere

- Advertisement -

Woonplaats: Eindhoven

Leeftijd: 29

Genre: (Hard-) trap, dubstep, bass en Jersey clubHoe zou je deze mix zelf inleiden?

Ik zou zeggen ‘expect the unexpected!’ Van trap tot drum-‘n-bass en van Jersey club tot dubstep. Ik heb alle stijlen gecombineerd waar ik van houd!

 

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

Dat was bij Meet The Streets in 2014. Meteen in de grote zaal van Poppodium 013 in Tilburg. Ik stond te shaken op mijn benen, maar nog steeds erg dankbaar voor die kans.

ELLE RICH dj

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

De eerste 2 jaar gingen heel erg lekker. Ik stond in die fase van mijn carrière al op ADE, We Are Electric en Solar en ik had erg snel wat vaste adresjes waar ik mocht komen. In het eerste half jaar mocht ik elke donderdag oefenen bij HQ op de Kerkstraat in Eindhoven waardoor ik lekker veel draai-uren kon maken. Daarna liep het eigenlijk vanzelf.

Helaas kreeg ik na die 2 jaar een mental breakdown waardoor ik voor mijn gevoel een jaar heb stil gestaan. In die periode heb ik niet veel boekingen kunnen doen en ben ik niet actief genoeg geweest. Hierna heb ik mezelf weer helemaal opgepakt en de laatste tijd gaat het weer erg lekker op alle vlakken!

Tot nu toe is 2019 al een heerlijk jaar voor mij. Ik heb in januari meegedaan aan de Bootshaus DJ Contest en deze heb ik gewonnen! Daarna hebben ze mij verschillende keren geboekt en ben ik voor onder meer Krewella, Riot Ten en Skism support act geweest. Dit waren dingen waar ik vorig jaar alleen maar van kon dromen.

Ook sta ik dit jaar op verschillende festivals in Duitsland en Nederland, maar daar mag ik helaas nog niets over zeggen! Ik kan dus zeker wel zeggen dat Bootshaus een mega highlight is geweest en mij de bevestiging gaf dat ik mijn hart moet volgen; vooral omdat mijn stijl niet zo leeft in Nederland. Daarnaast ben ik ook begonnen met mijn eigen concept ‘DIFFERENT.’ om trap, bass en dubstep onder de aandacht te brengen in Eindhoven. Heerlijk om te doen!

 

Heeft de ontwikkeling als artiest ook je persoonlijke ontwikkeling beïnvloed?

Ja, zeker! Het heeft me geleerd om ten alle tijden je hart te volgen, nooit op te geven en te blijven vechten waar je voor staat. Ook heeft het me ook wat harder gemaakt: Ik durf nee te zeggen en voor mijzelf op te komen. Dat vond ik voordat ik draaide erg moeilijk. Ook kan ik alles kwijt in mijn muziek: Liefde, geluk en verdriet; waardoor ik overal makkelijker mee kan omgaan. Kortom, heel positief.


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


Wat is je mooiste gig tot nu toe?

Mijn gig als support act van Krewella in de main-zaal in Bootshaus. Ten voete uit. Een uitverkocht Bootshaus voor je neus en precies kunnen doen waar je van houdt is onbeschrijfelijk. Erg dankbaar hiervoor.

 

Wat zijn je favoriete genres naast je eigen stijl(en)?

Naast mijn eigen stijlen kan ik Hiphop erg waarderen. Vroeger heb ik veel gedaan als danseres en zat ik in verschillende hiphop groepen waarmee ik ook optrad. Daarnaast kan ik ook erg emo worden van bijvoorbeeld Linkin Park of The Prodigy. Ik waardeer elke stijl die er is, maar ik houd echt van mijn eigen stijl die ik draai.

 

Liever een groot festival of kleine club?

Maakt niets uit. Zolang de vibe en energie goed is maakt het niet uit of je voor 100 of 10.000 man staat te draaien. De vibe is alles.

ELLE RICH dj

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je? En welke tracks en/of sets dan met name?

De artiesten die ik zie als voorbeelden in de scene zijn SAY MY NAME, 4B, Flume, Skrillex en Carnage. Ze hebben één ding met elkaar gemeen:  Ze doen precies wat ze zelf willen. Ze proberen altijd anders en onderscheidend te zijn en daar vind ik mijzelf erg in terug. Flume – Never Be Like You, SAY MY NAME – I Can’t Escape, Carnage – El Diablo en de set van 4B op Ultra 2017 is me altijd bijgebleven. En Skrillex,  tja… Wat is er niet vet van deze eindbaas?

 

Ga je zelf nog veel uit of bezoek je festivals/clubnights?

Nee eigenlijk nooit, omdat ik niet meer zo kan genieten van uitgaan sinds ik dj ben. Ik voel me misplaatst. Waarom dat is, geen idee, maar het voelt niet meer zoals daarvoor.

 

Heb je nog een ultieme droom of concrete ambitie?

Zeker! Mijn doel is om binnen nu en 5 jaar op Ultra Music Festival, Tomorrowland en EDC te staan. Inderdaad, erg hoog gegrepen, maar ik ga ervoor! Daarnaast zou ik ooit graag een eigen boekingskantoor beginnen om mensen te kunnen helpen in de scene. Ik blijf dromen en hopen!


Op zaterdag 13 april trekt DIFFERENT, opgericht door ELLE RICH naar Bold45 in Eindhoven. Check de eventpage voor meer informatie en tickets.

VOLG ELLE RICH

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...