dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #38: mix + interview Julie

Rock The House #38: mix + interview Julie

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 38 eindelijk weer eens een vrouwelijke dj/producer: Julie, ofwel Julie Fikkers uit Tilburg. In haar woonplaats is ze onder meer resident in Gin Fizz en maakt ze deel uit van de organisatie Suburban Disco. Nu tekent ze hier voor een uurtje energieke house en techno.

 

Naam: Julie Fikkers
Woonplaats: Tilburg
Leeftijd: 21
Residenties: Gin Fizz
Genre: House en Techno

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

- Advertisement -

”Voor deze mix heb ik de muziek gebruikt die ik het liefst draai. Veel rare bliepjes, veel acid en een goede bass. De muziek die ik draai is vaak redelijk duister, maar ik wil het altijd funky en dansbaar houden. Ik sluit vaak de avond af bij Gin Fizz, dus dan kan ik lekker hard draaien. De mensen staan vaak al een tijd te dansen, dus het moet vooral high energy zijn.”

“Ik probeer meestal niet echt een verhaal te vertellen met mijn muziek. Ik draai gewoon wat ik op dat moment goed vind passen. Het is altijd leuk om te zien dat het publiek verbaasd is over mijn platenkeuze. Ik wil ze verrassen en af en toe een beetje shockeren.”

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?

”De eerste keer dat ik echt op een feest voor publiek draaide, was Het Bitterbal in Oisterwijk. Een vriend van mijn moeder organiseerde het feest. De hoofdact was een Marco Borsato-imitator en ik mocht in de pauzes draaien. Ik draaide toen deephouse en house en iedereen stond te dansen.”

“Ook mocht ik een halfuurtje samen met een saxofonist draaien. Ik draaide gewoon wat nummers en hij ging daar op improviseren met de saxofoon. Ik weet nog wel hoe zenuwachtig ik was van te voren, maar gelukkig ging het goed. Vanaf dat moment wist ik dat ik dit vaker wilde gaan doen. Het was echt supergaaf.”

Ik wil verrassen en af en toe een beetje shockeren met mijn platenkeuze

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven? 

”Eigenlijk gaat het allemaal best wel snel voor mijn gevoel. Het begon allemaal bij sushirestaurant Mo-Jo. Ik was al een tijdje thuis aan het oefenen met draaien, toen ik een oud-klasgenootje van mij tegen kwam op een feest. Ik zei tegen hem dat ik graag ergens wilde draaien. Hij zei dat hij bij Mo-Jo draaide, maar wilde stoppen. Ik mocht toen zijn baantje overnemen.”

“Een paar weken later stond ik daar met trillende handjes. Ik had nog nooit op CDJ’s gedraaid. Er ging natuurlijk ook van alles mis. Mijn tracks waren niet goed geanalyseerd via Rekordbox en ik snapte nog vrij weinig van de CDJ’s. Gelukkig had mijn klasgenoot me toen geholpen en alles uitgelegd. Daar heb ik toen een jaar lang iedere donderdagavond gedraaid.”

>> Zie ook – Suburban Disco: hechte crew met rauw randje bouwt verder in Tilburg <<

Julie

Gin Fizz

”Na een half jaar mocht ik een keertje openen in Gin Fizz. Dat was op een heel klein feestje van Suburban Disco, de organisatie waar ik ook in zit. Ik heb daar toen best veel goede reacties op gehad en de eigenaar vroeg of ik vaker wilde komen draaien. Dat wilde ik natuurlijk wel.”

“Ik heb toen een paar keer gedraaid en die zomer, 2016, vroegen ze me of ik hun resident wilde worden. Sindsdien draai ik daar iedere maand en heb ik daar ook mijn eigen clubavond, Julie All Night.”

”Ik vind het super leuk dat ik nu ook op grotere evenementen mag draaien. Ik begon vaak als opener, op kleinere feestjes. Nu mag ik vaak afsluiten, wat ik ook het liefst doe. Zo mocht ik afsluiten op het 2-jarig bestaan van Gin Fizz en met Gin Fizz NYE. Ook mocht ik met NYE openen op Machinekamer. Dat was echt super gaaf.”

”Naast het draaien ben ik ook veel bezig met produceren. Daar ben ik ongeveer 1,5 jaar mee begonnen en ik vind het super leuk om te doen. Ik volg sinds oktober ook een cursus Music Production & Creation aan The School Of House in Amsterdam. Ik hoop dat mijn eigen tracks over een tijdje goed genoeg zijn om te draaien.”

Mooiste gig ooit?

”Mijn mooiste gig tot nu toe is toch wel toen ik mocht openen bij Machinekamer NYE dit jaar. Dit was in Club Smederij. Ik stond toen op de line-up met The Engine, Jasper Wolff & Maarten Mittendorff en Jeroen Search. Het was wel een gek gevoel dat gewoon voor hun mocht openen. Ik keek best wel op tegen deze namen. Ik had ook nog nooit in zo’n grote club gedraaid op een écht podium.”

“Het eerste half uur was het redelijk rustig, maar daarna werd het al snel wat drukker. Het vetste moment van mijn set vond was toen ik een super mooie remix van Antigone draaide, namelijk ‘Shlømo – Avadon (Part 1) (Antigone Remix)’. In de break deed iedereen zijn handen omhoog en gingen ze klappen en fluiten. Toen kreeg ik echt kippenvel.”

Ik heb liever 10 mensen die helemaal los gaan, dan 300 die niet dansen

Julie

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

”Vroeger speelde ik heel veel klassieke muziek op de piano. Vooral Bach vond ik erg leuk om te spelen. Naast house en techno luister ik regelmatig naar James Blake. Ik vind zijn album ‘Radio Silence’ echt prachtig. Die kan ik de hele dag op repeat zetten. Daarnaast ben ik groot fan van Amy Winehouse. Hoe ze haar stem, timing en emotie in haar nummers gebruikt vind ik heel mooi. Ik had graag nog meer van haar stem willen horen.”

Groot festival of kleine club?

”Ik heb nog nooit op een groot festival gedraaid, maar ik hoop dat het in de toekomst zeker nog gaat gebeuren. Het lijkt me heel gaaf om een groot publiek los te zien gaan op mijn platenkeuze. Ik denk wel dat de sfeer in kleine clubs vaak wat intiemer is. Je hebt dan meer connectie met het publiek. Dat is wat ik ook zo leuk vind aan draaien bij Gin Fizz. Ik heb liever dat er tien mensen binnen staan die helemaal los gaan, dan dat er 300 mensen staan die niet dansen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

”Een dj/producer waar ik al jaren fan van ben is Blawan. Ik vind zijn platenkeuze altijd heel verrassend. Ook haal ik veel inspiratie uit dj’s uit Detroit, zoals Robert Hood en Jeff Mills. Ik houd echt van die oude Detroit-techno. Die is altijd lekker spacy, er zit een goede bass in en ik houd van de synths.”

“Daarnaast vind ik The Black Madonna heel gaaf. Ik zag laatst een setje van haar op Dekmantel, waar ze midden in een discoset ineens ‘The Bells’ van Jeff Mills draaide. Het publiek ging toen echt helemaal los. Ik vind ook niet dat je in een set de hele tijd bij hetzelfde genre hoeft te blijven.” 


Volg TIOH op Facebook:


Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?

”Zaterdag 4 maart is weer mijn eigen clubavond, Julie All Night, bij Gin Fizz. Ook heb ik een gig gepland staan op Koningsnacht en Koningsdag. In mei mag ik ook afsluiten in Complex in Maastricht, op een feest wat vrienden van me organiseren. Verder zullen er nog wel wat kleine gigs bij komen. Daarnaast ben ik iedere vrijdagavond van 1 tot 2 ’s nachts te horen op de radio, bij Omroep Tilburg. Ik blijf gewoon lekker produceren.”

Ultieme droom?

”Mijn ultieme droom is toch wel om in de kelder van Tresor te draaien. Het is daar super donker, er is veel rook en er hangen heel heftige stroboscopen. De sfeer die daar hangt is echt super, iedereen gaat daar helemaal los. Ook lijkt het me heel vet om op Awakenings te draaien, in de Gashouder.”

Meer Julie:

Facebook

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...