dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #49: mix + interview Voidax

Rock The House #49: mix + interview Voidax

-

Als onderdeel van een podcast-serie maken zuidelijke artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 49: Voidax. 

Naam: Berend van Beers
Woonplaats: Sint-Michielsgestel
Leeftijd: 21
Genre: Hardstyle

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Kort gezegd: vol sfeer en drive. Ik vind het altijd tof om vanaf het begin te beginnen. De tracks waarmee ik ben opgegroeid en waardoor ik van het genre ben gaan houden, laat ik terugkomen in de mix. Dit wil ik dan ook gedurende de hele mix doen om de wat oudere raw hardstyle sfeer erin te houden.”

- Advertisement -

Waar en wanneer was je eerste officiële optreden?
“Dat kan ik me nog herinneren als de dag van gisteren: 15 november 2014, Shockerz dat destijds nog in de Kentering in Rosmalen werd georganiseerd. Ik draaide samen met een andere lokale artiest en dat klikte meteen goed. De set die we daar draaiden, met als einde een eigen ‘hardcore edit’ van ‘Crypsis – You Know’, was geniaal. Vanaf daar begon het allemaal.”

Voidax

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Het is naar mijn idee redelijk snel gegaan eigenlijk. Er zijn al heel wat hele toffe boekingen geweest en ik hoop nog veel meer kansen te krijgen. De boekingen in Duitsland waren denk ik wel echt de hoogtepunten van de afgelopen jaren, evenals op Rebirth Festival staan.  Dat was ook mijn allereerste festival als bezoeker in 2012.”

Mooiste gig ooit?
“Na mijn 2e boeking op Shockerz in de Maaspoorthallen werd ik door iemand aangesproken die zei dat 2 organisatoren uit Duitsland naar mij vroegen. Op dat moment trilde mijn lichaam nogal. Ze vroegen of ik interesse had in een indoorevent dat werd gehouden in Hamburg. Daar zei ik natuurlijk geen nee tegen. Het publiek daar was ook buitengewoon, de hele sfeer die er hing en de losgaande feestgangers maakten de avond echt onvergetelijk.”


Volg TIOH op Facebook


Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Ik ben echt een enorme orchestral-fan, dat luisterde ik al vanaf kinds af aan. De combinatie met hardstyle is daarom ook onwijs episch om naar te luisteren. Naast dat luister ik thuis ook vaak naar genres zoals dubstep, drum & bass en hard rock of metal.”

Groot festival of kleine club?
“Groot festival! Niets geeft meer adrenaline dan op het podium staan om vanaf daar de mensen te zien die allemaal naar jouw set komen luisteren. Oh, en de zon is ook altijd een pluspunt! Een kleine club is natuurlijk ook geweldig. Je komt dan vaak ook alleen de dedicated hardstyle-fans tegen.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Phuture Noize is denk ik wel dé artiest die naar mijn mening de beste tracks maakt dit moment. Dat komt vooral omdat ik hetzelfde idee heb als het gaat om hardstyle als dat hij heeft. Hard met gevoel.”

Voidax

Hoe ziet de komende tijd er voor je uit?
“Voor het einde van 2017 in ieder geval helder. Dan gaan we tijdens The Gatekeeper RAW NYE in Tilburg knallend dit jaar uit. Wat er in 2018 gaat gebeuren, daar kom ik vanzelf wel achter.”

Ultieme droom?
“Dat is een moeilijke! Ik ben nog veel bezig met het leren van produceren. Het lijkt me dan ook onwijs tof om een keer met Ran-D, Phuture Noize of Noisecontrollers in de studio te mogen zitten. Ik ben altijd al benieuwd geweest hoe het denk- en werkproces van hun in elkaar zit.”

Tracklist guestmix:
1. B-Front – Inner Creativity
2. Hard Driver – Never Stop Me
3. Psyko Punkz – Psyko Foundation (The Prophet remix)
4. Philippe Rochard – The World (Frequencerz remix)
5. Sub Sonik & Sub Zero Project – Ready For This
6. Donkey Rollers & Noisecontrollers – Human Enemy
7. Unknow Analoq – Blackout (B-Front remix)
8. Frontliner – Save Exit Planet
9. Degos & Re-Done vs. Jason Payne – Stomping
10. Project 1 – The Zero Hour
11. Radical Redemption – Accumulated Filth
12. Phuture Noize – Fire
13. MYST – Before You Go
14. Degos & Re-Done – Release Me
15. Adaro – The Sky Is The Limit
16. E-Force – Crucifix
17. Warface ft. D-Sturb – Pull The Killswitch
18. Apexx – Insanity
19. D-Sturb – High Power

Voidax

Facebook
Soundcloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #125: Bulletproof

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...