dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #121: Mono Laiza

Rock The House #121: Mono Laiza

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 121 van Rock The House: Mono Laiza.

Naam: Elena Van Grunsven
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 40
Genre: Deep House, Melodic house, House

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“De mix is een energetic house music cocktail van tracks met inhoudsvolle lyrics, house pianoakkoorden en magische effecten.”

Wat was je eerste officiële optreden?

“In Nederland was mijn eerste officiële optreden mijn eigen dance-event in Best, in een prachtig restaurant en evenementenlocatie: Quatre Bras. Dance ILLusion 2016, 3 uur lang, vol van prachtige deep house en house.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

- Advertisement -

“De eerste keer dat ik een draaitafel aangeraakt had, was nog in Moscow met mijn dj-vrienden, sindsdien ben ik verliefd op dance music. Daarna ben ik verdergegaan in Eindhoven aan de Eindhoven Dj University met Ziggy Williams. Voor nu ben ik mijn dj-carrière verder aan het ontwikkelen en merk ik dat ik steeds vaker uitgenodigd wordt om te draaien. Mijn highlights waren de optredens bij ADE, Rararadio LocoMotive show en de Winter Music Conference in New York livestream. Het is bijzonder om zonder publiek muziek te draaien.”

Wat is de mooiste gig ooit waar je hebt gedraaid?

“Kerstoptreden in Holland Casino. Toen moest ik 4 keer 45 min setjes draaien in verschillende mooie gala jurken.”

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?

“Melodic House en Deep House. Music die ik zelf graag produceer, luister en draai.”

Groot festival of kleine club?

“Ik zie mezelf makkelijk in beide mogelijkheden. Grote festivals zijn nog mijn droom in de toekomst, maar een kleine club is altijd interessant en geeft een exclusiever gevoel.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Nora en Pure staat al jaren lang op mijn USB. Daarnaast is ze ook een voorbeeld voor me in de manier van optreden en produceren. “Come With Me” is de meest inspirerende track voor mij. De track klinkt als een uitnodiging om meer naar haar te luisteren en genieten van haar harmonierijke muziek en natuurlijke, organische geluid.

Mark Knight is ook jarenlang mijn favoriet als artiest en producer. God of House music. Toolroom Radio is altijd een oplader voor mij.  In 2020 heeft hij een track uitgebracht, genaamd “Mono Lisa”. Mijn favoriete track is Yebisah, een track met groovy drop, house piano, maar zonder vocals en lyrics. Die track heeft een leuke dancevibe. En natuurlijk mijn Spaanse vrienden Impalah met hun dance tracks die in top 20 van Nederland op de radio zijn gekomen.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door? 

“In mijn studio….  produceren, mixen en maken van muziek met mijn vrienden vanuit verschillende landen. Ik heb gebruik gemaakt van mijn vrije tijd om mezelf te verbeteren in gezondheid, muziek en leven. Ik heb mijn vrienden en familie ondersteund in mentaal en lichamelijk moeilijke tijden.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Door mijn drukke leven ga ik niet veel uit. Het is meestal wanneer ik op Ibiza ben of in Amsterdam. Ik ondersteun optredens van mijn dj collega’s en musici. Sinds ik achter de draaitafel heb gestaan, sta ik niet graag meer in het publiek.”

Ultieme droom?

“Grammy Awards.”

Meer Mona Laiza?

Facebook

SoundCloud

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....