woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeMusicRock The HouseRock The House #125: Bulletproof

Rock The House #125: Bulletproof

-

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je nader met ze kennismaken in het begeleidende interview. In aflevering 125 van Rock The House: Bulletproof.

Naam: Savannah van Swol
Leeftijd: 30
Label: Partyraiser Recordings & Masters of Hardcore
Genre: hardcore & uptempo

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?

“Dit is een mix die ik zelf ook live op een feest zou draaien. Het zijn mijn favoriete tracks van dit moment. Platen met veel sfeer, melodieën en lekkere screeches. Voor mij de perfecte combinatie voor een echte “Bulletproof” set.”

Wat was je eerste officiële optreden? Waar en wanneer?

“Mijn eerste echte optreden was voor mij heel speciaal. Achter de schermen was ik al een tijd met ‘Bulletproof’ bezig. Ik had al wat tracks uitgebracht maar wie het gezicht achter de act was, wist nog niemand. Tot januari 2018. Toen had ik mijn eerste optreden als Bulletproof op BKJN vs. Partyraiser. Dit was voor mij super spannend en ik had natuurlijk geen idee hoe het publiek zou reageren als ik tijdens de aankondiging ineens op het podium zou verschijnen. De reactie van het publiek was geweldig en het is een optreden geworden dat ik nooit meer vergeet.”

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?

- Advertisement -

“Ik heb in een korte tijd al veel mooie dingen mogen doen en mee mogen maken. Daar ben ik ook onwijs dankbaar voor. Helaas gooide COVID na twee jaar roet in het eten. Ineens waren alle gigs en aanvragen weg en was mijn agenda leeg. Ondanks dat er geen optredens waren, heb ik toch besloten om in september 2020 mijn eerste album uit te brengen genaamd “No Mercy”. Deze werd erg goed ontvangen en dit is daarom een hoogtepunt voor mij.”

Bulletproof II

Mooiste gig ooit?

“Dit is een hele moeilijke vraag. Ik denk toch wel dat mijn albumshowcase in maart 2020. (BKJN vs. Partyraiser – Mainstage). Als je na maanden voorbereiden dan eindelijk je nieuwe muziek ten gehore mag brengen aan het publiek geeft dat echt een heel goed gevoel. Ook was dit het allerlaatste optreden voor de strenge lockdown. Dat maakte het ook extra speciaal.” 

Favoriete genre naast je eigen stijl?

“Mijn muziek smaak is eigenlijk heel breed. Ik heb niet een bepaald genre waar ik alleen maar naar luister. Dat zou ik ook erg zonde vinden want er is en wordt zoveel mooie muziek gemaakt. Ook ligt het aan waar ik op dat moment zin in heb om naar te luisteren. Ik denk ook dat door luisteren naar andere genres je creativiteit voor je eigen muziek verbetert. De stijlen waar ik het meeste naar luister zijn: metal, drum ’n bass, country en rock & roll.”

Groot festival of kleine club?

“Het heeft beide z’n charme. Op een groot festival krijg je een enorme adrenaline boost als je voor een menigte mag optreden. Kleine clubs zijn juist leuk omdat de sfeer daar veel intiemer is en je dus veel meer contact hebt met je publiek. Dus laten we zeggen grote festivals in de zomer en kleine clubs in de winter.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?

“Ik heb niet echt een inspiratiebron qua artiest. Ik denk dat in het algemeen de gehele hardcorescene mij inspiratie geeft. Ik haal zoveel energie uit deze muziek, de fans, de sfeer erom heen en het samen zijn on stage met vrienden, artiesten en collega’s. En ja, qua tracks is er zoveel goeds. Ik zou andere tracks te kort doen door er maar eentje op te noemen. In ieder tijdsvak van hardcore; vroeger of tegenwoordig. Overal zitten er pareltjes tussen.”

Bulletproof III

Hoe kwam je de quarantaine door? 

“In het begin vooral heel veel relaxen en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Wat later in die periode heb ik ook een aantal livestreams gedaan. Dit vond ik best fijn om te doen. Je hebt dan toch nog een beetje het gevoel dat je met draaien en optreden bezig bent. Je doet ook wat terug voor de fans. Dat voelt altijd goed. Ook ging ik zo nu en dan mee vissen met mijn partner.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?

“Uitgaan naar een club eigenlijk niet meer. Wel vind ik naar een concert gaan onwijs leuk. En wat voor mij nu echt uitgaan is, is naar een restaurant toegaan met goed gezelschap en daar heerlijk lang tafelen onder het genot van een lekkere fles wijn of champagne.”

Ultieme droom?

“Mijn ultieme droom is eigenlijk heel cliché… Een lang gelukkig en vooral gezond leven leiden samen met mijn man, mijn diertjes en de mensen die ik lief heb.”


Meer Bulletproof?

Facebook

Instagram

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

ESNS festival en conferentie; een lichtpuntje in een ‘eventloze’ tijd

Het Europese showcasefestival en de conferentie Eurosonic Noorderslag (ESNS) vindt volledig online plaats van 19 tot en met 22...

Tiësto nieuwe nummer 1 in DJ FACT Top 100

De DJ FACT Top 100 van 2022 kent een nieuwe, Nederlandse nummer 1. Tiësto lost Marshmello af aan kop...