Nieuwe EDM en future house releases: De top-3 van Juliano van der Knaap – april

-

Home » Music » Nieuwe EDM en future house releases: De top-3 van Juliano van der Knaap – april

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De Huisgidsen van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 op het gebied van EDM & future house van Juliano van der Knaap én de bijgewerkte Spotify-lijst met nog méér nieuwe muziek.

Firebeatz – Show The Way

Heldeep Records

In 2008 begonnen Tim Smulders en Jurre van Doezelaar met Firebeatz. En de twee hebben zich in de afgelopen jaren continu vernieuwd. Van big room tot house, niets is de heren te gek. Deze keer verrassen zij met een oldschool future house-plaat!

Showing me the way through the night

Het werd eerder al geprimeurd in live-sets en kwam regelmatig voorbij op de sociale media, maar begin deze maand was het moment eindelijk daar: ‘Show The Way’ van Firebeatz kwam uit op Heldeep Records. Een van mijn meest beluisterde nummers in april en daarom mijn favoriet uit deze lijst.

Door het opzwepende, duistere en mysterieuze intro in de track was ik direct verkocht. Daarbij brengt de keiharde drop mij terug naar de beginperiode van future house en dat voelt oud en vertrouwd.


Raven & Kreyn – Lift Your Voices

Future House Music

‘Lift Your Voices’, gemaakt door de Fransen Raven & Kreyn, kwam een paar dagen geleden uit op Future House Music. Door de bijzondere wijze waarop zij deze future bounce-track in elkaar hebben gezet, krijgen zij een welverdiend plekje in mijn top-3.

‘Lift Your Voices’ is een uplifting plaat met een wobbly sound. Ik zou het zelf vergelijken met de stijl van Retrovision en Dropgun. Hun muziek is overigens óók het checken waard.

Bijzonder aan dit nummer is de combinatie: je hoort de kenmerkende sound van beide producers erin terug. Raven & Kreyn hebben dit gemixt met traditionele Afrikaanse volksmuziek. Mooi om te zien dat steeds meer artiesten gebruik maken van invloeden uit andere culturen!


Don Diablo – Eyes Closed

HEXAGON

Ja hoor, er is geweldig nieuws: de legendarische Don Diablo heeft een future house-klapper uitgebracht! ‘Eyes Closed’ kwam deze maand uit op HEXAGON, zijn eigen label.

De herkenbare buitenaardse tonen, de zeer diepe bassline en de iconische vocalen zijn dé ingrediënten voor een Don Diablo-plaat. Voor menig future house-luisteraar puur genot!

I could dance with my eyes closed

De releases van de dj zijn heel uiteenlopend: met de een ga je los op een festival en de ander komt juist goed tot zijn recht op de radio! Met deze track is in ieder geval één ding zeker: je kan gaan dansen met your eyes closed.


Spotify-lijst EDM en future house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De EDM en future house releases voor deze maand:

Meer tips over EDM en future house?

Check hier de eerdere artikelen van Juliano van der Knaap over EDM en future house. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Juliano van der Knaap
Juliano van der Knaap
Journalist in opleiding, die al van jongs af aan een grote passie heeft voor de dancescene. Zijn voorkeur gaat uit naar house en techno. Maandelijks geeft hij op This Is Our House tips over de beste releases op het gebied van EDM en Future House. Wil jij dat Juliano verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe EDM of Future House releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

EDM in januari: de top 3 van Juliano van der Knaap

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En iedere maand staan tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek....

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...