donderdag, oktober 5, 2023

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – februari

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – februari

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house.

Milio – Moment of Truth

Atomnation

In maart 2020 stonden Raynor de Groot en Emiel van de Dungen a.k.a.  Tunnelvisions nog in het voorprogramma van zwaargewichten Sasha en John Digweed in Amsterdam (hier onze repo: Touren met Tunnelvisions: ‘Een laboratorium met twee ruimtes’). Later bleek dit een van de laatste cluboptredens te zijn voor de lockdown de hele club- en festivalscene plat legde. Alle internationale optredens die in de slipstream van de release op Diynamic (label van Solomun) hadden moeten volgen, moesten zij annuleren. Toch bleef het niet stil rond het duo. In oktober was er de ‘Tunnelvisions Essential mix’ voor Pete Tong’s BBC1 en werd hun track ‘Gold Teeth‘ tot essential track uitgeroepen.

Daarnaast brachten zij ook solo releases uit als Coloray (Raynor) en Milio (Emiel). Laatstgenoemde kwam recentelijk met de track ‘Moment Of Truth’ uit. Een dromerige, gelaagde track waarin zijn voorliefde voor analoge synthesizers duidelijk is terug te horen. Laten we ervan uit gaan dat de beloftes en de exposure alsnog met terugwerkende kracht worden ingelost en verzilverd. Ze verdienen het.


Robert Babicz – Sympathy (Breaks Remix)

Babiczstyle

Robert Babicz brengt al releases uit sinds 1990. Zijn eerste optredens waren nog met geleende apparatuur, maar al snel creëerde Babicz zijn eigen studio en universum. Collega’s omschrijven hem als bescheiden en toegewijd. Dit blijkt wel uit de honderden releases en remixen die hij tot nu toe heeft uitgebracht.

Afgelopen week voegde hij daar via het platform Bandcamp stilletjes de EP ‘Sympathy’ aan toe. Een drietal variaties van de meester zelf op de titeltrack ‘Sympathy’. De breaks-versie springt er uit en staat hier al een week op repeat. Mooie gelaagde productie, melodieuze en diepe sound.

Daarnaast verschijnt begin maart het verzamelalbum ‘Quattro 2’ op Bedrock records van labelbaas John Digweed. Robert Babicz verzorgt hier twaalf nieuwe eigen tracks die worden omschreven als futuristische electronica en ambient. Dat lijkt me een mooi en hoopvol vooruitzicht.


Budakid – Aku Aku

Exploited

Kevin Huizing a.k.a. Budakid startte ooit in Tilburg op de Rockacademie. Nadat hij was afgestudeerd verhuisde hij naar Berlijn. Daar werd hij opgenomen in de Einmusika stal van Samuel Kindermann a.k.a. Einmusik (zie ook onze repo: Bij Budakid in Berlijn: ‘Fuck it! Ik ga het gewoon proberen!’). Releases brengt hij echter niet alleen op Einmusika uit, maar ook op labels als Atomnation en Lost&Found (Guy J).

Zijn meest recente EP verschijnt op 19 februari a.s. op Exploited. ‘Aku Aku’ is een dubby track die in elke vezel funk ademt. Een live ingespeelde bassline, hallucinerende melodie en schuivende ritmes. En toch heeft de track ook een mooie lichtheid over zich. Luister ook zeker de andere track ‘Ringo Bingo’. Een mix van fusion, club, electronische jazz. De release maakt duidelijk: de kid is back.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:

Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Eelke Kleijn

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

My Most Memorable Gig: Ash Roy (IND)

Iedere dj heeft er eentje: die unieke gig waarover hij of zij altijd nog op verjaardagsfeestjes vertelt. In gesprek...