woensdag, februari 28, 2024

Nieuwe melodic house releases in januari: De top 3 van Peter Dijk

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases in januari: De top 3 van Peter Dijk

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top 3 van nieuwe releases. Hieronder de top 3 melodic house releases in januari 2022. Plus de door hem gecureerde playlist met nog veel meer nieuwe pareltjes!

Volen Sentir – Mitra

Lost & Found

Volen Sentir uit Moskou timmert als duo hard aan de weg met hun mysterieuze maar ook punchy deephouse sound. Na eerdere releases op Shanti Moscow Radio en All Day I Dream verschijnt de laatste parel op het label van Guy J. Meteen is ook duidelijk waarom. Mitra is een diepe en dromerige track die onder je huid kruipt, precies wat de sets en tracks van Guy J ook doen. Op het snijvlak van Deephouse en Progressive is dit een meesterlijke reis.


WhoMadeWho – Silence & Secrets (Frank Wiedemann version)

Embassy One

Het experimentele pop/dance trio uit Kopenhagen is door Frank Wiedemann (de helft van Ame / Innervisions)  flink door de remixer gehaald. En dat de som der delen door deze samenwerking méér oplevert is meteen duidelijk. Wat een schitterende track om 2022 mee af te trappen!

‘Silence & Secrets’ komt dicht bij het werk dat Wiedemann met de Australische zanger Ry opnam als gelegenheidsproject Howling. Ook dat zijn stuk voor pareltjes waarin beide muzikanten het beste in elkaar naar boven halen. Gelaagde muziek die niet in een hokje te stoppen is en bovenal zorgt voor kippenvel.


Scott Pullen – Mombasa

Caballero Recordings

Het Duitse Caballero Recordings uit Stuttgart brengt met ‘Mombasa’ een opvallende release van de Australische producer Scott Pullen uit. ‘Mombasa’ is als track binnen het afrohouse genre het beste in zijn soort. Vette blazers, vocale snippets maar ook veel ruimte waardoor de track kan ademen en tegelijk clichés vermijdt. En dan die baslijn, simpel maar dodelijk effectief. Ogen dicht en rechtstreeks naar de tweede stad van Kenia. Well done mate!


Naast de top 3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top 3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases in januari:

Spotify-lijst melodic house releases


Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – juli

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...