Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – maart

-

Home » Music » Nieuwe melodic house releases: De top-3 van Peter Dijk – maart

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de top-3 van Peter Dijk op het gebied van melodic house.

WhoMadeWho – Abu Simbel

Cercle

Cercle is het Franse collectief dat naam heeft gemaakt met de registratie van dj-sets op de meest bijzondere locaties en plekken. Het begon ooit met een verzoek voor een eenvoudige opname op de Eiffeltoren in thuisstad Parijs, maar is inmiddels uitgegroeid tot een professionele organisatie met registraties op de meest bijzondere locaties. En het moet gezegd: het lukt Cercle keer op keer om te verbazen en te verrassen.

De meest recente opname is die van Whomadewho in Abu Simbel in Egypte. Het Deense trio maakt al jaren tracks op het snijvlak van pop en dance. De track ‘Abu Simbel’ is een eerbetoon aan de plek, de sfeer en de registratie door Cercle. Een gelaagde, dubby plaat, gefilmd vanaf het archeologische tempelcomplex met dezelfde naam. De muziek, de beelden maar ook de outfits van de heren dragen bij aan de totaalbeleving. 


Jimpster – Soul Spectral

Freerange Records

Als er iemand is die deephouse ademt is het Jamie Odell a.k.a. Jimpster. Zijn labels Freerange en Delusions of Grandeur hebben o.a. DamSwindle (a.k.a. Detroit Swindle) helpen doorbreken. De producties en remixen staan garant voor warme, soulvolle deephouse. Na het beluisteren van ‘Soul Spectral’ blijkt opnieuw hoe Jimpster na 25 jaar zijn eigen sound heeft weten te ontwikkelen. De track ‘Sanguine‘ begint langzaam en bouwt gestaag laag voor laag verder op rond een pianothema. 

Think Of You Always‘ is een jazzy en dromerige four-to-the-floor track. Maar vooral de titeltrack ‘Soul Spectral’ trekt de aandacht. Mooie soulvolle Rhodes keys, live trompet en percussie. En aanvullend nog een dubby variant op de titeltrack. Jimpster heeft zichzelf opnieuw overtroffen en een fantastische EP afgeleverd. 


Tenderlonious – Tek-88

DAM Records

Tenderlonious debuteert op DAM Records met een gloednieuwe collectie studioproducties. De 4-track EP is geïnspireerd op de iconische Roland TR-808. Deze drumcomputer stond aan de basis van house en techno. Op de EP leggen klassieke, analoge beats en synth-lijnen de basis voor soundscapes die door de 808 drumpatronen worden begeleid.

De EP is overduidelijk een ode aan het klassieke geluid van o.a. Underground Resistance en bakermat Detroit. Harde 808 drums, ruimtelijke pads en op sommige momenten sijpelt ook de invloed van Herbie Hancock door. Dit zijn tracks die op flink volume moeten worden gehoord en doen verlangen naar de heropening van clubs en dansvloeren over de hele wereld.


Spotify-lijst melodic house releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur, die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De melodic house releases voor deze maand:

Meer tips over melodic house?

Lees hier de eerdere releases getipt door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Peter Dijk
Peter Dijk
Verzamelaar pur sang sinds zijn kindertijd. Liefhebber van vele muziekstijlen, maar van elektronische in het bijzonder - en dan weer de diepe melodische house en techno voorop. Altijd op zoek naar de nieuwste releases. Wil jij dat Peter verslag komt doen van jou festival of evenement? Of heb jij nieuwe melodic house of techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Paaspop 2023: Deze acts mag je niet missen

Het festivalseizoen kruipt komend weekend uit het ei. Dat betekent natuurlijk: Paaspop! Uiteraard staat ook weer het nodige aan...

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...