zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeGenresTechnoNieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – januari

Nieuwe techno releases: De top-3 van Mae Marceau – januari

-

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe muziek. Het grote aanbod maakt het lastig om de pareltjes eruit te pikken. De experts van This Is Our House reiken je de helpende hand en presenteren je elke maand hun top-3 van nieuwe releases. Hieronder de eerste top-3 van onze nieuwe Huisgids op het gebied van techno: Mae Marceau.

Left Side Concept – The Sentinel

Suara Music

Wat een track!!! Mijn absolute favoriet deze maand, uitgebracht bij het onder techno-fans befaamde Spaanse label Suara. Het label van de bekende techno-dj en producer Coyu.

Al binnen 30 seconden is duidelijk waar deze plaat naartoe gaat: hard, rauw en vooral een diepgevoelde melancholie. Wil je kippenvel? Dan zou ik deze zeker even opzetten. ‘Short History About Desires And Other Strangeness‘ van de EP vind ik ook erg mooi, en dan met name de vocals in de lange break. Maar check vooral het hele album.


KMYLE – Ora

A R T S

Vlak voor de feestdagen bracht het Rotterdamse label A R T S het album ‘Equator’ uit van één van mijn favoriete producers, de Franse KMYLE. ‘Ora’ is een track die heel goed laat zien waar hij toe in staat is: het creëren van een rauw, ietwat spannend sfeertje, maar wel met diepte, warmte en een volle sound. Ook voor deze release geldt: check het hele album. Ik was zeer onder de indruk van ‘Tales Of Coldhearts‘: een prachtige combinatie van wat rauwere acid geluiden en een warme en trieste melodie.


Joaquín Ruiz – Shade

Children of Tomorrow

- Advertisement -

Ooit weleens in je eentje in een bos geweest waarbij je je, terwijl het nét donker begint te worden, opeens realiseert dat je niet zeker weet of je de weg nog wel kan terugvinden? Aan dat, licht spannende, angstige gevoel werd ik herinnerd toen ik ‘Shade’ luisterde van de Argentijnse DJ en producer Joaquin Ruiz.

De track is te vinden op “2020 #A”, het ‘Best of 2020’-album van het Engelse label Children of Tomorrow. Het is volledig terecht dat ‘Shade’ daarop staat, want het is de meest duistere en spannende track die ik deze maand tegenkwam, mede dankzij die ‘zuigende’ string op de achtergrond.


Spotify-lijst techno releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 25 tot 30 nummers die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De techno releases voor deze maand:


Meer tips over techno?

Lees hier de eerder getipte techno releases door Peter Dijk. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mae Marceau
Angelique a.k.a. dj/producer Mae Marceau, onze Huisgenoot met techno als specialisme! Nog maar kort geleden gooide ze haar carrière om, inmiddels geldt ze als een van dé opkomende namen in de Amsterdamse scene. Angelique won de dj-contest van Verknipt, draaide al in tal van clubs en was resident op AMW.FM = Amsterdams Most Wanted. Wil jij dat Angelique verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe techno releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...