dinsdag, september 28, 2021
HomeGenresUrbanNieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – februari

Nieuwe urban en eclectic releases: De top-3 van Chris Breuer – februari

-

Josylvio – Abu Omar

Hella Cash

Al vaker schrijf ik in deze rubriek dat ik een groot liefhebber ben van de ‘oldschool jaren ’90 hiphop-sound’. Tot mijn verrassing kreeg ik deze vibe meteen bij het horen van het nieuwste album van Josylvio: ‘Abu Omar’. Ik bleef al heel snel hangen bij de tweede track van deze plaat. ‘Oh Shit’ gaf mij meteen het ‘hands-up’ gevoel dat ik bij verschillende tracks van Dre, Snoop of Tupac ook heb. 

Oké, het gaat wat ver om Josylvio in hetzelfde rijtje als deze grootheden te plaatsen maar het gaat mij vooral om het gevoel dat ik krijg bij het luisteren van dit album. Zo zijn ‘Coke lijn‘ en ‘My Niffo‘ zeker tracks om even te checken. Ook de featurings die o.a. Hef, Adje, Kevin en Sevn Alias verzorgen zijn top. En ‘Raak jezelf niet kwijt’ met Candy Dulfer is een heerlijke chill-plaat.

Eigenlijk had ik niet verwacht dat dit album zou gaan klinken zoals het klinkt. Ik had meer een schreeuwerig werk in het ‘trap-achtige gangster ritme’ van nowadays verwacht. Maar nee hoor. Dit is gewoon een TOP plaat met retestrakke, zeer goede raps van Josylvio op dikke beats. Bovendien zit er erg veel muzikaliteit en sfeer in.

Erg fijn dat Josylvio met dit volwassen album op de proppen is gekomen. Mijn aandacht heb je voortaan hoor!


JPB x Boechi – Badman Pull Up (Prod. By Rugged)

Ballinn Records

- Advertisement -

Uiteraard is er een maandelijkse release-tip die ons weer meeneemt naar de zomer van 2021. Waar de festival line-ups, hostings en artiesten weer staan te trappelen om rond het einde van augustus en het begin van september te gaan knallen, blijven in de tussentijd de goede tracks gelukkig óók gewoon komen. JPB en Boechi hebben een hele dikke zomerse plaat geproduceerd samen met de Eindhovense boys van Rugged. Je ziet de heupjes en de billetjes al schudden op ‘Badman Pull up’ de komende zomer.

Ik kan in ieder geval NIET wachten om dat weer te gaan zien! Pull up!!


Broederliefde feat. Mula B – We moeten door

Top Notch Music BV

Mijn derde tip is een echte partyplaat. ‘We moeten door’ van de Rotterdamse jongens van Broederliefde en Mula B. is een heerlijke track. In een hoog tempo, met een heerlijk soca-ritme suist het langs je oren. Verstand op nul en gáán!

Broederliefde maakt zich overigens op voor een nieuw album. Zij hebben al meerdere tracks uitgebracht van hun aankomende album. Onlangs werden de nummers ‘Vuur‘ en deze ‘We Moeten Door’ hieraan toegevoegd.

Het telkens releasen van losse tracks vind ik best tof. Zo houden de ‘liefdevolle broeders’ je wakker en verrassen ze je ineens met nieuwe muziek! Maar deze week heeft de groep uit Spangen laten weten dat hun nieuwste album op 26 februari uitkomt. De aankondiging gaat gepaard met een hele dikke trailer, ingesproken door Edson Cesar.

Als het niveau net zo hoog is als deze track dan kunnen we een hoop verwachten. Dan moeten we door!


Spotify-lijst urban en eclectic releases

Naast de top-3 nieuwe releases stellen onze Huisgidsen ook een Spotify-lijst samen van 2 tot 3 uur die zij minimaal één keer per maand updaten. Daarin hoor je uiteraard hun top-3, maar ook andere nieuwe muziek die je niet mag missen. De urban en eclectic releases voor deze maand:


Meer tips over urban en eclectic?

Lees hier de eerdere urban en eclectic releases, getipt door Chris Breuer. Check ook de overige maandtips en releases van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Chris Breuer
Chris Breuer is de 'Huisgenoot' die zich vooral bevindt in de Eclectische scene. Hoewel hij op journalistiek gebied nog een broekie is, heeft hij door zijn jarenlange ervaring als Eclectisch/House DJ (Kriss-One en tegenwoordig CHIMP) in deze scene genoeg ervaring opgedaan om jouw als lezer op de juiste manier te informeren. Hij neemt je dan ook mee naar de beste releases in zijn maandelijkse top-3 op het gebied van urban en eclectic. Wil jij dat Chris verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe urban of eclectic releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dj Lady Aïda, techno-pionier uit Eindhoven, overleden op 63-jarige leeftijd

De Eindhovense dj Lady Aïda is overleden. Ze overleed op 63-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan borstkanker. Hoofdfoto:...

Van nacht naar dag: Dit was de grote heropening van de clubs

Overal in het land werden zaterdag de indoor dansvloeren na lange tijd weer geopend voor publiek. Natuurlijk nog met...