zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeNieuws15 jaar Tomorrowland: Ook Amsterdam deel van de uitbreiding

15 jaar Tomorrowland: Ook Amsterdam deel van de uitbreiding

-

Dat het Belgische Tomorrowland een van de grootste festivals ter wereld is mag intussen duidelijk zijn. Sinds de eerste editie in 2005 is het succesconcept niet meer weg te denken uit het festivallandschap. Om haar 15e verjaardag te vieren heeft Tomorrowland dit jaar een heleboel mooie dingen voor ons in petto. Op de planning van onze zuidelijke vrienden staan onder andere twee groots aangekondigde shows tijdens Amsterdam Dance Event (ADE) dit jaar. 

 

Door Richard Witte

 

- Advertisement -

Het tweedaagse verjaardagsspektakel zal op 17 en 18 oktober dit jaar plaats gaan vinden in de Ziggo Dome. Onder de naam ‘OUR STORY – 15 Years Tomorrowland’ brengt de organisatie haar Belgische pareltje ook de Nederlandse grens over. Dat moet een memorabele gelegenheid worden; in Amsterdam zijn tijdens ADE namelijk jaarlijks meer dan 400.000 dance-liefhebbers op de been.

Tomorrowland 15 Years Amsterdam

Jubileumjaar

Nu Tomorrowland 15 jaar bestaat wordt er groots uitgepakt. Naast de uitbreiding naar ADE staan er in 2019 nog veel meer feestelijke activiteiten op de agenda van Tomorrowland.

Vrij recent nog bracht de eerste heuse winter-editie van Tomorrowland de grootste artiesten ter wereld naar de Franse Alpen. Met hen natuurlijk ook duizenden festivalliefhebbers. Deze editie was iets intiemer dan de zomerse editie, met “slechts” 30.000 bezoekers.

Daarnaast werd ook One World Radio gelanceerd. Dit ambitieuze project werd volgens de organisatie al lang voorbereid achter de schermen. In februari dit jaar zag het online radio-platform dan eindelijk het daglicht. Het radio-platform wordt 24/7 gevuld met exclusieve mixes, nieuwe tracks en de beste hits uit 15 jaar Tomorrowland.


Volg TIOH op Facebook:


Uitverkocht

Door de jaren heen heeft het Belgische festival zich ontwikkeld tot een van de meest populaire festivals ter wereld. Op de vraag of het festival uitverkocht raakt is het antwoord elk jaar meer dan duidelijk. Bezoekers zitten gekluisterd aan hun devices te wachten tot de tickets online gaan. Binnen korte tijd zijn alle 400.000 tickets uitverkocht.

In 2014 vierde Tomorrowland haar 10e verjaardag. In dat jaar werd het festival voor het eerst uitgebreid naar twee weekenden. Sinds de editie van 2017 hebben bezoekers nu dubbel kans om erbij te zijn in Boom. Het festival beslaat sinds dat jaar standaard twee weekenden, dus dubbel kans op die felbegeerde tickets.

>> Zie ook: Interview met mainstage-tekenaar Hans Kuijten (o.a. Tomorrowland)

Tomorrowland

Wereldwijde expansie

Het vieren van het 15-jarig jubileum in onder andere Amsterdam maakt deel uit van een groter plaatje: Het betrekken van fans wereldwijd. De laatste jaren slaat Tomorrowland haar vleugels steeds verder uit. Naast het aantrekken van bezoekers uit alle uithoeken van de wereld, verzorgt Tomorrowland haar eigen UNITE-feesten.

Tijdens de festivalweekenden in België worden tijdens die UNITE-feesten beelden uit Boom op grote feesten in tal van landen getoond. Ook nemen hier grote namen uit de dance-wereld – die dat weekend niet in Boom draaien – plaats achter de decks. Vorig jaar werden de UNITE-feesten georganiseerd in Italië, Abu Dhabi, Taiwan, Malta, Libanon, Spanje en Mexico.

 


Tot slot zullen deze zomer natuurlijk de twee weekenden in Boom ook in het teken staan van het 15-jarige jubileum. Tickets voor het 15-jarig jubileum in de Ziggo Dome gaan op 25 mei om 17:00 in de verkoop. Schrijf je hier in voor kaarten. 

 

Tomorrowland Weekend 1: 19-21 juli – Boom, België

Tomorrowland Weekend 2: 26-28 juli – Boom, België

OUR STORY – 15 Years Of Tomorrowland: 17 en 18 oktober – Ziggo Dome, Amsterdam

 

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

ADE 2021: De glorieuze comeback van de nachtcultuur – in een dagjas

De aanloop naar het 25e Amsterdam Dance Event ging met houterige pasjes. Maar wie de balans opmaakt na een...

DIY nachtcultuur #4: Daan Alvering en zijn tips voor de nachtmakers van de toekomst

Succesverhalen zijn er genoeg. Clubs die een iconische status kregen en uitgroeiden tot ijkpunten in de geschiedenis van de...