dinsdag, december 7, 2021
spot_img
HomeNieuwsADE Online: de highlights van het gratis digitale programma

ADE Online: de highlights van het gratis digitale programma

-

ADE Online is de gratis te volgen virtuele editie van Amsterdam Dance Event 2020. De programmering van dit jaar bevat een veelvoud aan livestreams, concerten en shows van het ADE Specials-programma. Daarnaast kun je onder meer een kijkje nemen achter de schermen bij artiesten over de hele wereld, interactieve workshops en masterclasses volgen en genieten van artistieke cross-overs en een uitgebreid film- en documentaire programma. TIOH zet een selectie van de highlights tijdens ADE Online voor je op een rij.

ADE Online gaat met de Amsterdam Most Wanted ADE DJ Marathon 2020 om 12:00 van start en gaat het gehele weekend non-stop door. Zondag om middernacht zal de marathon ten einde komen. De marathon zal natuurlijk anders zijn dan voorgaande jaren. Verwacht echter meer dan 100 dj’s binnen de house en technomuziek en alles daartussenin. Ook zullen er internationale dj’s uit het buitenland optreden die vanaf hun locatie zullen uitzenden.

Ook Seawolf Records is present. Seawolf Records wil de vibe en hun sterke karakter levend houden en zal daarom een speciale instore streaming-sessie houden. Vijf dagen muziek met zeven crews en 26 dj’s die de stand delen voor streaming die in elk huis zal aankomen. Iedere dag bundelen ze hun krachten, Locked-In op woensdag, What’Sub op donderdag, Picnic London & Caught In A Bubble op vrijdag, Slapfunk Records op zaterdag en Girasole Records sluit af op de zondag.

Woensdag 21 oktober

Aan filmliefhebbers is ook gedacht. ‘My Generation‘ is een acht minuut durende korte film over wat er zal gebeuren als we onze smartphones eens neerleggen en onze ogen wijd open doen. Deze korte film is een artistieke samenwerking tussen Mirwaïs Ahmadzaï en Ludovic Houplain.

- Advertisement -

Naast de dj-marathons, begint om 12:00 ook een Random Vinyl Marathon met 36 gepassioneerde dj’s die platen draaien uit alle dance muziekstijlen om de ultieme #randomvinyl beleving te creëren op een unieke locatie in Amsterdam. Ruff Dandy, dj Tracksuit, Andy Luff (GB) zullen onder andere aanwezig zijn. Deze marathon zal alleen de gehele woensdag duren.

Donderdag 22 oktober

Wordt zen met de ‘sound healing’ van Kim Booth. Vorig jaar maakte Kim deel uit van ADE Zen Space. Geïnspireerd door de mysteries van de natuur en de kosmos, heeft ze deze keer een 30 minuten durend Crystal Sound Journey vanuit haar woonplaats Moon Beach, Ibiza voorbereid. Kim’s geluidsreizen zijn beschreven als magisch, betoverend, herstellend, kosmisch en ontspannend. Wordt getransporteerd naar een andere wereld via geluid.

Computered Visions is een audiovisuele improvisatie van Jacco Gardner met behulp van drie vintage computers uit de jaren 80. Door de drie computers als gereedschap te gebruiken, kan Gardner verschillende werelden in real time samenbrengen. Geluid en beeld, uitvoering en compositie.

Vrijdag 23 oktober

De film ‘Witch: We Intend To Cause Havoc‘ (2019), volgt de 21e-eeuwse formatie van WITCH Zambia’s populairste rockband uit de jaren 70. Het gedocumenteerde leven van de leadzanger, Jagari, wiens naam een ​​afrikanisering is van die van Mick Jagger. De film verkent het leven van een voormalige Afrikaanse rockster en de opwinding rond de herontdekking van zijn muziek door westerse fans. Velen die nog moesten worden geboren toen zijn laatste album werd uitgebracht.

Infinite Depth is een melodisch technolabel uit Rotterdam, opgericht met toewijding in 2018. Hun muziek draait om de combinatie van duisternis en overweldigende melodieën, gebracht door zowel nieuwe talenten als gerespecteerde artiesten in de scene. Met Infinite Depth at NDSM Sessions, zullen ze ADE’s fantastische ervaring opnieuw wereldwijd brengen tijdens de NDSM Music Studios ‘melodic & techno television’ livestream.

Zaterdag, 24 oktober

Deze keer is Click Records aan de beurt om aan te schuiven bij de livestream van NDSM Music, met Click Records at NDSM Sessions. Click Records viert 5 jaar het verleggen van de lat in elektronische muziek. Click Records brengt rauw talent naar de voorgrond van de dansmuziek. In 5 jaar tijd is Click Records uitgegroeid van een kleine en rebelse bende tot een serieuze speler op het internationale podium.

Zondag, 25 oktober

Op zondag sluit NDSM Music Studios af met een laatste livestream sessie genaamd Pursuit at NDSM Sessions. Hier zullen ze voor de laatste keer tijdens ADE het licht van muziek wereldwijd door middel van label showcases verspreiden.

Highlights van ADE Pro

Het programma van ADE Pro is inmiddels rond. Dit betreft de (betaalde) conferentie voor (senior) professionals in de internationale dancebranche. Veel onderwerpen in het ADE Pro-aanbod zijn interessant en waardevol. Er wordt stilgestaan bij nieuwe kansen voor artiesten, labels en de live-industrie. Voor de introductie van de live-industrie zal Nicolas Bonard, CEO van Montreux Jazz Festival Media Ventures, zijn strategieën delen voor het omgaan met de enorm negatieve impact van corona op grootschalige openlucht- en binnen evenementen. Er wordt extra aandacht gegeven aan festivals en clubs, ADE heeft hiervoor aparte panels.

How to mentally manage the next 6 months‘ gaat ook diep in op de impact van corona. Het staat stil bij de werkbeperkingen in de fysieke wereld, waar gesloten kantoren, festivals, gesloten conferenties en clubs onder vallen. Het zorgen voor onze geestelijke gezondheid is van groot belang. De experts zullen het hebben over slaappatronen en hoe je je fysieke en mentale toestand kunt beschermen. Ook krijg je advies over hoe je de gezondheid van de mensen om je heen kunt beschermen.

Foto: Mark Richter

ADE Online 2020

Vind hier meer informatie over de gratis evenementen van ADE. Vind hier meer informatie over de conferenties tijdens ADE Pro.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mandy van der Donk
Mandy is een echte fan van de harde stijlen. Vaak is ze te vinden op evenementen om naast de artiesten te ondersteunen, ook nog een dansje te wagen. Hierdoor is ze samen met Peter de Valck Huisgids voor de harde stijlen. Haar muzieksmaak is echter heel breed en is ze al gelukkig wanneer er muziek op staat. In de terugkerende rubriek neemt Mandy je samen met Peter mee in de top 3 van de beste releases van afgelopen maand. Wil jij dat Mandy verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe hardstyle releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top 3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Dance-museum Our House is een kippenvel-kwekende speeltuin rond elektronische muziek-cultuur

Met Our House heeft Nederland een uniek dance-museum van internationale allure gekregen. Mark van Bergen en Erwin Herkelman togen...

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....