De legendarische club Café d’Anvers in Antwerpen gaat per direct dicht, na een legacy van bijna 30 jaar. Dat meldt een van zijn medewerkers op Facebook en wordt bevestigd door diverse ingewijden uit het Vlaamse nachtleven.
Romy Mertens, assistent-manager van Café d’Anvers, postte maandag wat al langer in de lucht hing. En gaf er meteen bij aan dat het ‘géén 1 april-grap’ betreft.
Ingewijden hadden eerder vernomen dat Anvers mogelijk nog wel zou blijven bestaan, maar alleen als verhuur-locatie. De zaak zou dan zelf geen eigen events meer programmeren en organiseren. Zoals La Rocca, een andere legendarisch club die in de gevarenzone kwam.
Mertens heeft het echter over een sluiting per direct. “Het slaat in als een bom, maar waar de ene deur sluit, gaat de andere open. Het einde van een geweldige club met geweldige mensen erachter, die er alles aan gedaan hebben om ze recht te houden, ondanks alle tegenslagen.”
Het slaat in als een bom
Bordeel
Geruchten over een mogelijk einde van Café d’Anvers circuleerden reeds. Voornaamste aanleiding was het bouwplan dat de clubdirectie vorig jaar indiende, om op de locatie een megabordeel te bouwen. Onlangs werd dat verzoek afgewezen, wat mogelijk nu tot dit besluit leidt.
Eigenaar Pim de Rhoodes gaf bij de aanvraag nog aan geen plannen voor sluiting te hebben. Het bordeel zag hij eerder als een ‘plan B‘. Anvers ligt midden in de prostitutiezone van Antwerpen.
Volg TIOH op Facebook:
Diverse bronnen uit het Vlaamse nachtleven meldden aan This Is Our House dat Anvers de laatste tijd kampte met betalingsachterstanden. De sluiting kwam voor hen om die reden ook niet als een verrassing.
De directie van Café d’Anvers was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.
Café d’Anvers trok de afgelopen 29 jaar massa’s clubbers naar Antwerpen. Veel Belgen uiteraard, maar ook vanuit de Nederlandse grensstreek wisten partyliefhebbers Anvers goed te vinden. Mede vanwege de ruime openingstijden.
De afgelopen weken verkeerde ook club Kompass in Gent in de gevarenzone. Die zaak mag echter voorlopig open blijven, in afwachting van een definitieve uitspraak over vermeende drugsproblematiek.