maandag, december 4, 2023

Café d’Anvers stopt: Roemruchte club na 30 jaar per direct dicht

-

Home » Biki90 » Café d’Anvers stopt: Roemruchte club na 30 jaar per direct dicht

De legendarische club Café d’Anvers in Antwerpen gaat per direct dicht, na een legacy van bijna 30 jaar. Dat meldt een van zijn medewerkers op Facebook en wordt bevestigd door diverse ingewijden uit het Vlaamse nachtleven.

 

Romy Mertens, assistent-manager van Café d’Anvers, postte maandag wat al langer in de lucht hing. En gaf er meteen bij aan dat het ‘géén 1 april-grap’ betreft.

Ingewijden hadden eerder vernomen dat Anvers mogelijk nog wel zou blijven bestaan, maar alleen als verhuur-locatie. De zaak zou dan zelf geen eigen events meer programmeren en organiseren. Zoals La Rocca, een andere legendarisch club die in de gevarenzone kwam.

Mertens heeft het echter over een sluiting per direct. “Het slaat in als een bom, maar waar de ene deur sluit, gaat de andere open. Het einde van een geweldige club met geweldige mensen erachter, die er alles aan gedaan hebben om ze recht te houden, ondanks alle tegenslagen.”

Het slaat in als een bom

Cafe d Anvers

Bordeel

Geruchten over een mogelijk einde van Café d’Anvers circuleerden reeds. Voornaamste aanleiding was het bouwplan dat de clubdirectie vorig jaar indiende, om op de locatie een megabordeel te bouwen. Onlangs werd dat verzoek afgewezen, wat mogelijk nu tot dit besluit leidt.

Eigenaar Pim de Rhoodes gaf bij de aanvraag nog aan geen plannen voor sluiting te hebben. Het bordeel zag hij eerder als een ‘plan B‘. Anvers ligt midden in de prostitutiezone van Antwerpen.


Volg TIOH op Facebook:


Diverse bronnen uit het Vlaamse nachtleven meldden aan This Is Our House dat Anvers de laatste tijd kampte met betalingsachterstanden. De sluiting kwam voor hen om die reden ook niet als een verrassing.

De directie van Café d’Anvers was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

dj smos cafe anvers

Café d’Anvers trok de afgelopen 29 jaar massa’s clubbers naar Antwerpen. Veel Belgen uiteraard, maar ook vanuit de Nederlandse grensstreek wisten partyliefhebbers Anvers goed te vinden. Mede vanwege de ruime openingstijden.

De afgelopen weken verkeerde ook club Kompass in Gent in de gevarenzone. Die zaak mag echter voorlopig open blijven, in afwachting van een definitieve uitspraak over vermeende drugsproblematiek.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Hardstyle tips in maart 2023: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Dj Smos (Café d’Anvers), icoon van Belgische dance, overleden

Dj Smos, een van de pioniers van de Belgische dancescene, is afgelopen woensdag op 53-jarige leeftijd overleden. De oud-resident...