dinsdag, oktober 3, 2023

DDW Music sluit af met speciale Closing Party

-

Home » Genres » Techno » DDW Music sluit af met speciale Closing Party

De Dutch Design Week in Eindhoven introduceert voor het eerst dit jaar DDW Music, een volledig muzikale programmering naast de exposities en tentoonstellingen. Van 17 tot en met 25 oktober treden er elke avond op verschillende locaties in de stad live artiesten op. Het geheel wordt in stijl afgesloten met de Closing Party in de Effenaar. Op dit slotfeest komen onder andere ZES, Kutmah, Alix Perez x EPROM, Falco Benz en Yakumo Orchestra een speciale show geven.
Voorafgaand aan de Closing Party vinden eerst de DDW Awards plaats. Kunstcollectief La Bolleur verzorgt hiervoor de aankleding en dat sluit naadloos aan op het feest.

Link tussen design en muziek

DDW Music is een samenwerking tussen de Dutch Design Week, Effenaar en boekingskantoor Friendly Fire. De Effenaar en Friendly Fire hebben al eerder samengewerkt voor het festival Hit the City. Voor DDW Music hebben ze de koppen weer bij elkaar gestoken, vertelt Elvin Usidame, programmeur bij de Effenaar: “We hebben alles opnieuw bekeken en een link proberen te leggen tussen design en muziek. Het moet voor elke bezoeker van DDW interessant zijn.” Om het evenement waardig af te sluiten hebben de geboekte artiesten dan ook speciale shows op de slotavond. Zo heeft de Eindhovense producer ZES een show in elkaar gezet voor ADE en daarmee opent hij ook de Closing Party. Ook Yakumo Orchestra en Alix Perex x EPROM hebben hiervoor iets speciaals in petto. “Het wordt net iets spannender dan normaal,” zegt Usidame.

 

Volgens Usidame moeten we de eerste editie van DDW Music zien als versie 0. Hierna willen ze het verder uitbouwen. “Voorheen waren er wel onofficiële feestjes,” vertelt Usidame. “Maar nu het een echt onderdeel is van het programma weten de mensen van buitenaf ook waar ze heen moeten. En er komen elk jaar meer bezoekers dus ook meer animo voor een dag vullende programmering.”

De line-up voor de Closing Party ziet er als volgt uit:

Grote zaal:
ZES
Seven Davis
Alix Perex x EPROM
Jameszoo
Kutmah

Kleine zaal:
Yakumo Orchestra
Falco Benz
Funkineven
BROKE

The Closing Party vindt plaats op zaterdag 24 oktober in de Effenaar. Kaarten zijn te koop via de website. 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Afscheid Lady Aïda: “Ze kon dingen echt magisch maken!”

Maandag 4 oktober, een week na haar overlijden, werd in Eindhoven op bijzondere wijze afscheid genomen van Lady Aïda....

Overleden techno-pionier Lady Aïda regisseerde zelfs haar laatste, postume gig

De Eindhovense dj Lady Aïda is overleden. Ze overleed op 63-jarige leeftijd, na een kort ziekbed, aan borstkanker. In...