donderdag, mei 6, 2021
HomeNieuwsDe evenementenbranche gaat diep in het rood

De evenementenbranche gaat diep in het rood

-

Coverfoto door Patrick Spruytenburg

Afgelopen dinsdag kleurden verschillende bekende gebouwen door ons land rood om aandacht te vragen voor de evenementenbranche. Het is vijf voor twaalf voor de sector. De Vereniging Technische Toeleveranciers Evenementen bedacht de actie om de politiek duidelijk te maken dat er meer steun nodig is om te voorkomen dat voorheen gezonde bedrijven omvallen.

Door de coronaregels is het voor vrijwel alle festivalorganisaties onmogelijk geworden om hun geplande evenementen te organiseren. De leden van het VTTE geven aan dat er gemiddeld een omzetdaling is van 85%. De leden bestaan uit poppodia, eventlocaties, organisatoren en technische bedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuur voor de culturele- en evenementensector. In de sector zijn ongeveer 100.000 mensen werkzaam.

- Advertisement -

Perspectief

Na bijna 5 maanden zonder enig perspectief trekt de sector aan de bel. Er moet een oplossing komen, omdat vrijwel alle bedrijven aangeven dat ze niet kunnen overleven zonder extra steun. De actievoerders willen o.a. dat er vanuit de politiek een verlenging gaat komen van de eerder gefaciliteerde steunmaatregelen zoals de TVL en de Tozo.

In de huidige situatie moet personeel worden ontslagen om boven water te blijven. Studenten in opleiding voor de sector kunnen geen praktijkervaring meer op doen en zien potentiële werkplekken verdwijnen. De crisis is niet alleen een financiële domper, maar kan ook zorgen voor een sectorbrede leegloop van kennis.

Concertgebouw – Foto door Tiedo Wilschut

In actie

Afgelopen dinsdag werd met de actie Wij Maken Events aandacht gevraagd voor de sector. Door Nederland heen kleurden verschillende evenementenlocaties, concertzalen en poppodia rood. Om 23.55 werden de lampen uitgezet. De actie werd op een publieksvriendelijke manier ingezet, waarbij wel een duidelijk signaal richting de politiek werd gegeven.

Meer informatie over de actie is te vinden via de Facebookpagina Wij Maken Events of de website van de VTTE.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

De grootste muzikale familie ter wereld: TranceFamily

Met deze meerdelige serie wil This Is Our House het belang van verschillende online dance community's onder de loep...

Nagenieten van Koningsdag: herbeleef de sets van o.a. de Streamers en 538 Koningsdag

Hoewel dit al de tweede Koningsdag is die we thuis moeten vieren, hebben Supersized Kingsday, de Streamers en 538...