dinsdag, februari 27, 2024

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan nog gepland voor augustus

-

Home » Nieuws » Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan nog gepland voor augustus

In 2020 zagen we de festivalzomer in z’n geheel verdwijnen door het coronavirus, met livestreams, zitconcerten en autodisco’s als doekjes voor het bloeden. Na een valse start in juli moet het festivalseizoen 2021 halverwege augustus alsnog tot bloei komen. Maar wat is nu de status van de festivals die vanaf 14 augustus gepland zijn, de datum dat de spoedmaatregelen op zouden moeten houden? TIOH maakt de balans op.

Als warm-up naar het festivalseizoen 2021 waren er de afgelopen maanden al meerdere lichtpuntjes. Zo zagen we meerdere de test-dance-events van Fieldlab (check onze reportages uit de Ziggo Dome en Biddinghuizen). Ook onze zuiderburen brachten goed nieuws, daar kwam een Zomerplan waarin grote festivals vanaf 13 augustus door konden gaan.

Op 26 juni gingen de dansvloeren in Nederland zelfs vervroegd open. Eerst die van de clubs en horeca, 3 juli gevolgd door de festivals. TIOH was op PLOEGENDIENST (foto onder) en Harmony Of Hardcore getuige van de historische heropening van het festivalseizoen 2021.

Helaas was het een week later abrupt gedaan met het feest. Het demissionaire kabinet-Rutte nam spoedmaatregelen vanwege de oprukkende Delta-variant van het coronavirus. Horeca, festivals en evenementen zijn opnieuw de klos, tot grote woede van iedereen die het uitgaansleven lief is.

>> Zie ook – OPINIE: Discriminatie van de uitgaansbranche

PLOEGENDIENST

Geannuleerde festivals in augustus

Een groot aantal festivals in de eerste helft van augustus wordt nu geannuleerd/verplaatst. Een greep uit de (grootste) evenementen, inclusief eventuele nieuwe data:

Geplande festivals vanaf 14 augustus

Mochten de maatregelen vanaf 14 augustus weer worden losgelaten, dan staan in de nazomer nog volop festivals gepland. Diverse outdoor-events (DGTL, Paaspop) besloten in het voorjaar al te verhuizen naar het eind van het festivalseizoen 2021. Hoewel de organisatorische aanloop een grote uitdaging zal worden, staan de volgende (grote) festivals nog gepland voor de tweede helft van augustus:


Festivalseizoen 2021

Bekijk hier het actuele overzicht van het festivalseizoen 2021.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Julie Brasser
Julie Brasser
Julie werkt op de redactie bij TIOH en heeft een echt hart voor de hardere stijlen. Ze volgt de opleiding CE-IEMES aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. Ze is niet vies van een feestje; of dat nou een hardstyle festival is of een Latin party. Dansen is ook een echte passie: er zijn maar weinig muziekgenres waar ze niet van gaat bewegen.

Gerelateerd

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Eendaagse festivals ontvangen max. 750 bezoekers: messteek in de rug van organisatoren

Maandag 2 augustus heeft het kabinet een beslissing genomen over de eendaagse festivals deze zomer. Eigenlijk zou het...