dinsdag, oktober 3, 2023

Fontys ACI geeft flinke impulsen aan onderwijs voor dancewereld

-

Home » Uncategorized » Fontys ACI geeft flinke impulsen aan onderwijs voor dancewereld

Fontys Academy for Creative Industries (Fontys ACI) geeft twee flinke impulsen aan zijn onderwijs voor de dancewereld. De hbo-opleiding in Tilburg voor de creatieve industrie heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met Amsterdam Dance Event. Fontys ACI wordt partner van de educatie-tak van ’s werelds belangrijkste zakelijke platform voor elektronische muziek en innovatie. Daarnaast vestigt Fontys ACI zich in september met een leer- annex werkplaats rond de dance-industrie in de nieuwe creatieve broedplaats BANK15 in Tilburg.

Het partnership van Fontys ACI met Amsterdam Dance Event betreft ADE University. Dit is het educatieprogramma van de conferentie (dit jaar van 19 tot en met 21 oktober). Dat onderdeel is vooral bedoeld voor in dance geïnteresseerde studenten van opleidingen voor de creatieve industrie en de evenementen- en mediawereld, alsmede voor jonge danceprofessionals.

Amsterdam Dance Event

Kennisuitwisseling

Studenten van Fontys ACI krijgen door het partnership de mogelijkheid (onderdelen van) ADE University (door) te ontwikkelen en mee uit te voeren. Daarnaast gaan de partijen ook door de rest van het jaar kennis en ervaring uitwisselen.

De maand voor ADE start Fontys ACI in eigen stad ook met het Dutch Dance Industry Lab. In deze leer- annex werkruimte in de nieuwe creatieve hotspot BANK15 worden studenten opgeleid die later achter de schermen van de dancewereld willen werken. Dat gebeurt via onder meer een minor, stages, projecten als het ADE en onderzoeken.

Dance lab

Het ‘dance lab’ hangt samen met het streven van Fontys ACI om onderwijs vaker op relevante, inspirerende plekken aan te bieden dan binnen de ‘traditionele’ muren van de eigen campus op onderwijsgebied Stappegoor.

In BANK15, de nieuwe creatieve hotspot annex social enterprise aan de Spoorlaan, vond ACI een plek waar studenten volop in kruisbestuivingen terechtkomen. En vice versa.

Oprichter Jerry Opier: “BANK15 biedt een unieke formule in een unieke omgeving. Co-creatie is hierbij de sleutel voor vernieuwing, verfrissing en innovatie. Een samenwerking met Fontys ACI ligt geheel in de lijn met onze doelstellingen. Met de oprichting van het Dutch Dance Industry Lab dragen wij bij aan de verbinding tussen brands, doelgroepen en talenten.”

Tilburg dance-hoofdstad

Tilburg mag zich daarmee inmiddels wat hoger onderwijs betreft tot ‘dance-hoofdstad’ van Nederland kronen, met ook de dj/producers-afdeling van de Rockacademie binnen de grenzen. De twee dance-afdelingen werken overigens op onderdelen ook samen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardstyle tips in oktober 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...