vrijdag, juni 18, 2021
HomeNieuwsFunki Bizniz viert 25-jarig bestaan in Van Abbemuseum

Funki Bizniz viert 25-jarig bestaan in Van Abbemuseum

-

Jubileren in stijl, door terug en vooruit te kijken. Funki Bizniz uit Eindhoven bestaat 25 jaar en laat dat niet zomaar passeren. Op zaterdag 16 december strijkt de organisatie neer in het café van het Van Abbemuseum voor Funki Bizniz – 25 years of royal clubbing.

 

Het jubileumfeest is om de hoek bij waar het een kwarteeuw geleden allemaal begon: de club aan de Stratumsedijk. Sinds enkele jaren is ‘de Funki’ met losse feesten aan zijn tweede jeugd begonnen.

- Advertisement -

Headliner is de Vlaamse dj Smos (foto boven). De resident van Café d’Anvers in Antwerpen viert dit jaar ook zijn zilveren jubileum. Hij wordt bijgestaan door Funki Bizniz-residents Robob en Thomson.

Een feest van herkenning, erkenning, flashbacks en flash-forwards

Funki Bizniz

Studio 54

In het creatieve decor van het Van Abbemuseum is het 16 december 25 jaar opzwepende house-decadentie dat de klok slaat. “Een feest van herkenning, erkenning, flashbacks en flash-forwards. Met een shout-out op z’n Funki Bizniz’ naar die andere roemruchte club met cultstatus: Studio 54 in New York”, aldus de Funki.

Het artwork is dan ook geïnspireerd op ’s werelds bekendste discotheek ooit.


Volg TIOH op Facebook:


De setting in het museumcafé van het Van Abbe is kleinschalig en intiem, net als de Funki van toen. Daarom is slechts een beperkt aantal tickets te koop.


Funki Bizniz – 25 years of royal clubbing

Zaterdag 16 december, Van Abbe – Karel 1 Museumcafé, Eindhoven. Line-up: Smos (Café d’Anvers), Robob, Thomson, Funki crew. Meer info via de eventpage.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de...

Festivalseizoen 2021: Deze evenementen staan gepland voor juli

In 2020 zagen we de festivalzomer verdwijnen als sneeuw voor de zon, met livestreams, zitconcerten en autodisco's als...