woensdag, oktober 4, 2023

Hardwell met bevriende dj’s terug in zijn stamkroeg in Breda

-

Home » Biki90 » Hardwell met bevriende dj’s terug in zijn stamkroeg in Breda

Hij mag dan de hele wereld over vliegen voor optredens, zijn roots vergeet dj Hardwell echt niet. Dinsdagavond werd een paar handen vol bevriende dj’s opgetrommeld voor een feestje in Café Janssen in Breda. Dat is de plek waar Robbert van de Corput zijn eerste setjes voor publiek draaide, toen hij nog maar een kind was. 

Onder meer dj’s als Martin Garrix, Armin van Buuren, Fedde Le Grand, Dannic en Suyano waren present in Janssen om een spontaan feestje te bouwen in Breda.

Janssen is een bruine, ietwat aftandse kroeg aan de Vismarktstraat in Breda. Je zou er zo voorbij lopen, als je niet beter weet.

Hardwell

Tiësto

Feit is dat Hardwell hier, net als vele andere nu bekende dj’s overigens, zijn carrière begon. Zijn grote leermeester, Tiësto (Tijs Verwest), deed dat overigens schuin tegenover in het kroegstraatje, in café De Lente.

>> Zie ook: Breda – DJ-capital of the World? <<

Helemaal verrassend is het ook weer niet dat Robbert opduikt in Janssen. De top-dj komt er nog regelmatig om een biertje te drinken. Maar dit is andere koek, weet ook David Kop, eigenaar van Janssen en al lange tijd bevriend met Hardwell.

Bijna alle grote Nederlandse dj’s waren aanwezig

“We hebben het expres geheim gehouden”, zei hij tegen Partyscene. “Het moest een besloten avond worden, we hebben maar capaciteit voor 200 man. We wisten dat het anders te groot zou worden.”

Dinsdagavond is een avond waarop veel van deze ‘grote jongens’ vaak vrij zijn. David: “Buiten Tijs en Nick (Afrojack, red.) waren alle grote Nederlandse dj’s aanwezig!”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...