woensdag, oktober 4, 2023

Vinyl-platenzaak Hauz Of Wax van dj ANYMX van start in Tilburg

-

Home » Uncategorized » Vinyl-platenzaak Hauz Of Wax van dj ANYMX van start in Tilburg

Tilburg heeft er een platenzaak met elektronische muziek bij: Hauz of Wax. Het initiatief is van André Martins, ook bekend als dj ANYMX en als organisator van de Impload-feesten. De naam van de winkel, gevestigd in BANK15, verklapt de aard van de collectie. Hauz of Wax heeft alle elektronische dansmuziek-stijlen in de schappen, maar enkel op vinyl.

 

Het is alsof je 2 of 3 decennia teruggeworpen wordt, bij binnenkomst in de knusse platenzaak aan de Spoorlaan 350 in Tilburg. Goed, vinyl is al lange tijd op de terugweg maar de handel gaat veelal online.

Niet in Hauz of Wax. Een fysieke platenwinkel, zoals we die in de jaren ’90 zoveel hadden. Maar net zozeer een hangout. Er staat een zitbankje, een barretje met draaitafels om zelf te luisteren als consument. En natuurlijk veel platen, goed gesorteerd in houten bakken (van disco tot techno).

Hauz of Wax

Hauz of Wax

Zo’n 2000 platen telt de verzameling van Hauz of Wax, waarvan een deel in de bakken staat. Maar de plannen van André gaan verder. Hij wil ook dj-cursussen en livestreams gaan verzorgen. Want natuurlijk gebruikt ook hij de geneugten van online.

Pop-up feesten komen er ook, in of buiten de shop. Vrijdag is er meteen al een, dan host Hauz of Wax een buitenfeestje in Club Smederij.

ANYMX

Sinds 2009 organiseert André dance-evenementen in Tilburg, in locaties als 013, Club Smederij, Hall of Fame en Gin Fizz. Daarnaast is hij ook dj, die eerder in BANK15 aantrad tijdens ons eigen event This Is Our House Live.

Nu is er dus zijn nieuwe loot Hauz of Wax. Met Antenne, gevestigd in tweedehands kledingzaak SamSam, is het al de tweede ‘dance’-speciaalzaak met vinyl in Tilburg.

ANYMX in Hauz of Wax

BANK15

BANK15 is een creatieve plek waar mensen samen komen om te werken, leren, eten en drinken. Hauz of Wax heeft er een goede buur. Pal naast de plazenzaak, op de eerste verdieping, is het Dutch Dance Industry Lab van Fontys gevestigd. De twee partijen hebben al afgesproken samen te gaan werken.

Wij van This Is Our House zijn als bovenbuur natuurlijk ook erg in ons nopjes met deze aanwinst…

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...