zaterdag, juli 31, 2021
HomeNieuwsMasters of Hardcore trekt livestreams naar een hoger niveau met VR live...

Masters of Hardcore trekt livestreams naar een hoger niveau met VR live experience

-

Na een lange periode van livestreams, biedt Art of Dance aankomend weekend een ervaring aan die weer iets dichter bij het échte feesten ligt. Op zaterdag 27 maart komt Masters of Hardcore met een bijzonder event: Masters of Hardcore VR live experience by PYTHIAN.

Tekst: Joes Maas

De één uur durende livestream neemt je terug naar de 2016 editie van Masters of Hardcore, Raiders of Rampage. Art of Dance had in 2016  flink uitgepakt qua aankleding, vooral in de mainstage zaal hadden zij een ontzettende gave productie neergezet. De artiesten draaiden toen hun sets vanuit een zwevend Vikingschip boven het publiek.

- Advertisement -

Line-up

In een kleine preview liet  Art of Dance al zien dat zij dit legendarische Vikingschip in Virtual Reality nieuw leven in hebben geblazen. In een andere voorvertoning laten de artiesten hun mening horen en wordt ook meteen de line-up onthuld. De Masters of Hardcore VR live experience by PYTHIAN bestaat uit vier grote namen: Angerfist, Miss K8, DJ Mad Dog en DRS.

De artiesten waren zeer te spreken over deze unieke ervaring, zo vertelde Miss K8 het volgende: “Zoveel details en de lichten en de showeffecten, alles ziet er gewoon onwerkelijk uit. Ja, het is absoluut iets anders.”

Wij zien het platform als een innovatieve manier om onze fans overal ter wereld met elkaar te verbinden

Voor deze productie is Art of Dance in zee gegaan met VR-ontwikkelaar VRROOM. Samen hebben zij het platform PYTHIAN aangekondigd. Martijn Hazeleger, oprichter van Art of Dance, zei hierover: “Onze fans bevinden zich over de hele wereld. Vooral de fans in continenten die verder weg liggen, kunnen via ons nieuwe platform toch het festivalgevoel meekrijgen. Virtual Reality heeft, bijvoorbeeld in Azië, al veel aan terrein gewonnen. Daar liggen voor ons weer nieuwe kansen om een breder hard dance publiek aan te spreken. Wij zien het platform dan ook niet als vervanger van onze evenementen, maar als een innovatieve manier om onze fans overal ter wereld met elkaar te verbinden.”

PYTHIAN platform

Voordat je aan deze buitengewone ervaring kunt deelnemen, zul je het platform PYTHIAN aan moeten schaffen. Deze is alleen te verkrijgen op Windows via de website van Steam. PYTHIAN is helaas nog niet beschikbaar voor je mobiel of Macbook. Op het PYTHIAN platform zijn al in verschillende kamers de hoogtepunten van afgelopen Masters of Hardcore te vinden. Eerder heeft een vroegtijdige bezoeker deze ook al gedeeld. 

Tickets

De VR livestream is niet gratis te bekijken: Er is een bundel beschikbaar voor het PYTHIAN platform en een Masters of Hardcore ticket, deze kost €19.98. Q-dance heeft afgelopen editie van Qlimax een bijdrage gevraagd voor hun livestream. Zij waren hiermee de enige organisatie binnen de hard dance met een betaalde livestream. We zijn dan ook benieuwd of dit een realistische prijs is voor een VR livestream van één uur en kijken er zeer naar uit.

Begin volgende week een verslag van het event op tioh.nl!

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Poldertechno uit Almere geliefd in Amsterdam, deel 2: Flits en Esoteric

Het is waarschijnlijk niet de eerste stad waar je aan denkt bij het woord 'techno', maar toch is er...

Love Parade keert terug in 2022 in nieuwe vorm

Het was oorspronkelijk gepland op de tweede vrijdag in juli van dit jaar. Door de onzekerheid rondom de aanhoudende...