woensdag, december 6, 2023

Meerdaags PLOEGENDIENST Festival: steeds meer vorm en animo

-

Home » Biki90 » Meerdaags PLOEGENDIENST Festival: steeds meer vorm en animo

Hard werken zit er bij PLOEGENDIENST steevast in. Waarvan andermaal akte dit jaar. PLOEGENDIENST Festival transformeert van een eendaags naar een tweedaags festival, met een diverse, sterke line-up en een orgie van creativiteit. Het concept is weer tot in de puntjes uitgewerkt, van de food-area tot de toiletten. Op vrijdag 1 juni en zaterdag 2 juni worden de Galderse Meren in Breda zo omgetoverd tot een vrolijke werkvloer.

Net als voorgaande jaren wordt PLOEGENDIENST weer volledig volgens het ‘werkende’ concept georganiseerd. Afgelopen winter hielden ze zelfs een PLOEGENDIENST Winterfestival, en dat viel in de smaak bij het publiek. Deze lente zijn ze terug met een tweedaags festival, iets wat ze nog niet eerder hebben gedaan.

De wens om een meerdaags festival te worden was eigenlijk al meerdere jaren aanwezig, aldus ploegleider Tijn Kapteijns. “Het concept PLOEGENDIENST heeft genoeg creativiteit in zich, dat het beter tot zijn recht komt in het weekend.”

ploegendienst

De beleving en het concept zijn het belangrijkst voor de organisatie. Ze beginnen dit jaar klein door een intieme camping te creëeren, waarbij een deel van het festivalterrein op de vrijdag wordt gebruikt voor de campingbezoekers. De camping ligt aan de Galderse Meren in Breda. Een prima locatie om ’s ochtends wakker te worden en nog een dagje te ploegen.

Line-up

De line-up is heel divers. Er zijn veel verschillende area’s op het festival, van hip-hop tot carnaval en van house tot techno. Daarnaast staan er bekende namen op de line-up, met bijvoorbeeld op vrijdag David Funk B2B Mark du Mosch, op de Stadsnomaden stage (gehost door Trailerfest).

Alle dj’s draaien back-to-back in ploegendiensten, trouw aan het concept. Andere namen op het affiche zijn De Sluwe Vos B2B Sandrien en Ansome (UK) B2B Ossian (UK) & Remco Beekwilder B2B Amotik (DE).

Dit jaar heeft het festival ook een aantal live-acts, waaronder Working Titles.

ploegendienst

Concept

De organisatie wil dit jaar nog verder op het concept in gaan. Zo heten de douches op de camping ‘Sjouwers’. En voor tickets kun je ‘solliciteren’. Op alle plekken wordt het concept doorgevoerd, van de food area tot de toiletten. Zo is er op zaterdag een ZaMiBo area met speciaal bier en discomuziek.

De werkvloer stroomt ook weer lekker vol. PLOEGENDIENST verkoopt ieder jaar uit, en het ziet er naar uit dat dat dit jaar ook weer gaat gebeuren, aldus Kapteijns. De ticketverkoop is pas een paar weken geleden begonnen, en de Onmisbare Kracht (reguliere tickets) zijn er al weer bijna doorheen.

ploegendienst


Tickets kopen voor PLOEGENDIENST? Dat kan hier.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Duikboot zet frisse toon voor lang en mooi festivalseizoen

In maart, bij 10 graden en (nog net) wintertijd al met een buitenfestival komen? Waarom niet, dachten ze bij...

PLOEGENDIENST Festival verrast met sterke, internationale line-up

Festival PLOEGENDIENST in Breda maakte vrijdag de verrassend diverse en internationale line-up van hun 2023-editie bekend. Met maar liefst...