dinsdag, september 28, 2021
HomeNieuwsNieuwe maatregelen treffen horeca en evenementenindustrie nog harder

Nieuwe maatregelen treffen horeca en evenementenindustrie nog harder

-

Maximaal 30 mensen op indoor locaties en niet meer dan 40 op evenementen in de buitenlucht. Dat zijn enkele van de nieuwe, harde corona-maatregelen die maandagavond door het kabinet bekend zijn gemaakt.

De nieuwe ingrepen gaan dinsdag om 18:00 uur in, deelden premier Rutte en minister De Jonge mee op hun jongste persconferentie.

Het pakket aan aangescherpte regels heeft als doel om het recent sterk oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames een halt toe te roepen. Het is een laatste stap voor een nieuwe lockdown, aldus Rutte en De Jonge. Op vrijwel iedereen heeft het impact.

Een van de overige regels geldt voor de horeca, waar volgens bronnen vanaf 21.00 niemand meer binnen mag en zaken om 22.00 uur moeten sluiten. Dat geldt ook voor bioscopen.

B-Front

Maximum aan bezoekers omlaag

- Advertisement -

Ook mogen er vanaf dinsdag 18:00 niet meer dan 30 mensen in binnenruimtes zijn, tenzij de voorzitter van een veiligheidsregio een ontheffing geeft. Dit kan bijvoorbeeld voor grote coronaproof evenementen in locaties waar dit te handhaven valt en waar men zich al bewezen heeft. Voor buitenlocaties geldt een maximum van 40 personen.

Naast bovenstaande maatregelen wordt thuiswerken weer de norm en mogen Nederlanders niet meer dan 3 bezoekers ontvangen (van 13 jaar en ouder). Ook mag er geen publiek meer aanwezig zijn bij zowel amateur- als profsport.

De veiligheidsregio’s zullen naar alle waarschijnlijkheid ook nog extra maatregelen aankondigen voor Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Op 20 oktober zal er geëvalueerd worden wat de maatregelen hebben opgebracht.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Stef Appelhof
Manusje-van-alles als het gaat om marketing, webdesign, events en muziek. Als DJ te vinden in Café Bolle en Café Sgt. Peppers, maar ook bij de door hem mede opgerichte concepten Stemrecht en Thuis Stappen. Daarnaast als productieassistent actief geweest bij ADE. Ook de website waar je nu naar kijkt is door Stef gemaakt, net zoals zijn nieuwe website stream.training.

Gerelateerd

Simpel naar Solomun in Antwerpen of Extrema Extra: Festivals België buitenkansje voor bovenburen

In Nederland vinden nog zeker een maand geen festivals plaats, maar in België is het bal juist net weer...

Dreun voor mondiale dance: Industrie gehalveerd in 2020 (maar er zijn lichtpuntjes)

Dat de corona-pandemie diepe wonden sneed in de branche van de elektronische muziek was al bekend. Nu zijn er...