zondag, oktober 1, 2023

Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

-

Home » Nieuws » Overlijden hardstyle-dj Delete slaat in als een bom

Met grote verslagenheid heeft de dancewereld kennisgenomen van en gereageerd op het overlijden van Ryan Biggs, beter bekend als DJ Delete. De (raw) hardstyle dj en producer is zaterdag dood aangetroffen in zijn huis in het Brabantse Waalwijk. De oorzaak van zijn overlijden is niet bevestigd, maar volgens de politie is er geen sprake van een misdrijf.

DJ Delete

De Australiër woonde sinds 2013 in Nederland en wist met zijn releases op verschillende labels razendsnel de weg naar boven te vinden. Via respectievelijk Spoontech, Theracords en End Of Line werd de immer vriendelijke Delete mateloos populair bij het gros van het hardstyle-minnend publiek.

Begin april sprak DJ Delete nog over zijn ‘wedergeboorte na periodes van stilte’ en bracht hij het publiek in extase tijdens REBiRTH Festival.

Mentale gezondheid

Ryan Biggs had zich eerder al opengesteld over mentale gezondheidsproblemen. Zo plaatste Biggs op 30 maart 2021 onderstaand bericht op zijn Facebookpagina.

De laatste jaren is er weliswaar groeiende aandacht voor (mentale) gezondheid binnen de dance, maar dit is nog niet genoeg. Ryan zelf deelde zijn ervaringen en kennis over dit onderwerp met anderen, zoals studenten. Dat sierde hem enorm.

>> Lees ook: ‘Genie’ Avicii is dood: ‘Wake-up call voor vele dance-artiesten’

>> Zie ook: Volop begrip voor besluit Hardwell: ‘Dit vereist veel moed’

Community

De hardstyle-community rouwt om het overlijden van de publiekslieveling. Sociale media staan vol met hartverwarmende berichten en steunbetuigingen van fans, collega’s en vrienden. Bovendien hebben familieleden een GoFundMe-pagina gelanceerd om Ryan naar huis te brengen.

Afscheid

Hoewel Ryan in Australië te ruste gelegd wordt, is er op maandag 30 mei voor Europese fans een moment om afscheid te nemen. Tussen 17:30 en 19:00 uur is iedereen welkom om de laatste groet te brengen. Deze publieke dienst vindt plaats in Landgoed Drakenburg: De Schaapskooi te Baarn. Alle informatie over het afscheid is terug te vinden op de website.

Rust zacht Ryan


Loop je zelf rond met gedachten over zelfdoding? Neem contact op met 113 via 113.nl of telefonisch met 0800-0113.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in februari 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...