zaterdag, december 2, 2023

Suono Culture haalt techno-legende John Digweed naar de Effenaar

-

Home » Genres » House » Suono Culture haalt techno-legende John Digweed naar de Effenaar

Suono Culture uit Eindhoven houdt de stijgende lijn vast. Na het indoor festival in de Effenaar haalt de techno-organisatie komende nazomer een levende legende uit de internationale dancegeschiedenis over: John Digweed. De Brit treedt op 16 september aan voor een 3 uurs-set in de grote zaal (aanvankelijk op 10 september, maar door familie-omstandigheden bij Digweed moest de show worden verplaatst). Ramon Tapia is de andere bekende naam in de nacht waarmee Suono Culture het nieuwe clubseizoen weer oppikt.

John Digweed geldt als een van de eerste internationale headliners onder de Britse dj/producers, op het moment dat die in de jaren ’90 met hun progressieve house en techno het wereldtoneel begonnen te domineren. Samen met Sasha uiteraard, de man die hem ontdekte en hem in 1993 binnenhaalt in de roemruchte club Renaissance.

Twee jaar vormden ze daar een duo, met de cd ‘Renaissance – The Mix Collection Vol. 1’ als bekendste herinnering. Een mix die de hele wereld overging en het voorportaal vormde voor doorbraak van de progressive sound.

>> Zie ook: Suono Culture: alles voor de muziek en de good vibes <<

Bedrock

Met diepe, gelaagde en minder voorspelbare tracks en mixes rammelden Sasha en Digweed daarmee flink aan toen geldende house-conventies. Al dan niet via het Bedrock label, dat ‘Diggers’ oprichtte met zijn vriend en vaste productiepartner Nick Muir.

Digweed mag dan al lang meegaan, gedateerd is zijn muziek anno 2016 allerminst. In zijn podcast Transitions is iedere week kakelverse house, techno en elektronica te horen, in een grote bandbreedte.

En hij vliegt nog de hele wereld over (onlangs nog op Extrema Outdoor) voor zijn sets, die bekend staan om hun abstractie en diepgang. Zo stoïcijns als de man in de booth staat, zo heftig weet hij massa’s op te tillen met zijn onvoorspelbare series aan tracks.

Ramon Tapia

Digweed is niet de enige die overkomt voor Suono Culture op 16 september. Ramon Tapia, half Chileens, opgegroeid in Nederland maar tegenwoordig in België wonend, stapt ook achter de decks. Hij was al eens op een editie in de kleine zaal, waar Suono Culture doorgaans plaatsvindt, en dat smaakte naar meer. Zijn track ‘Havana‘ staat bij velen in het geheugen gegrift.

Het begin van de avond wordt verzorgd door Suono Cultures resident Claudio die de zaal alvast licht ontvlambaar zal maken.

Meer info en tickets op de event-page.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

Afteren met Huisgenoten: Dit zijn onze melodic house hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute melodic house hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH...

Afscheid Lady Aïda: “Ze kon dingen echt magisch maken!”

Maandag 4 oktober, een week na haar overlijden, werd in Eindhoven op bijzondere wijze afscheid genomen van Lady Aïda....