maandag, november 30, 2020
Home Music Techno Techno For Humanity: benefiet om vluchtelingen in IKON Antwerpen

Techno For Humanity: benefiet om vluchtelingen in IKON Antwerpen

-

Nog voor de officiële opening, 2 dagen later, vindt op donderdagavond 17 september een groot benefiet-evenement ten bate van vluchtelingen plaats in IKON in Antwerpen.

Ida Engberg en haar man Adam Beyer
Ida Engberg en haar man Adam Beyer

Na een emotionele oproep van vrouwelijk techno-icoon Ida Engberg om een benefietfeest te organiseren, werd niet lang getwijfeld bij de mensen van het aanstaande party-bolwerk in Antwerpen. Techno For Humanity was na kort overleg een feit.

Er zijn 3 zalen open met een fraai geheel aan headliners: Ida Engberg zelf, haar man Adam Beyer, Davide Squillace, Matthias Tanzmann, Guti, Marc Houle, Heidi, Christian Smith,Yousef en Marco Faraone. België wordt vertegenwoordigd door RENEE, Tofke, Ugur Yurt, Raw District en Kapibara.

- Advertisement -

De internationale toppers onder hen zijn normaal 4 tot 6 maanden op voorhand volgeboekt, maar hiervoor maakten ze graag een plaatsje vrij in hun agenda. Vandaar ook dat het feest plaatsvindt op een donderdag.

Live videoregistratie

Het event in IKON zal ook een live stream videofeed uitzenden via dancevideokanaal Be-at.tv, zodat mensen uit de hele wereld kunnen meefeesten, -kijken of -luisteren. Tijdens het event kun je ook een steunvoucher kopen via een online ticketingmodule. Op die manier kan iedereen toch meewerken aan een optimale opbengst.

Die zal integraal worden overgeboekt naar 4 hulporganisaties: Médecins Sans Frontières (MSF) International (medicijnen en schoon drinkwater), Migrant Offshore Aid Station (tegen vluchtelingen die verdrinken op zee), International Rescue Committee (vluchtelingenkampen) en het UN Refugee Agency (UNHCR).

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.
- Advertisment -

Must Read

DANCE & DRUGS – John van den Heuvel: ‘Legaliseren is geen...

De polarisatie in het Nederlandse drugsdebat is compleet. Op rechtsachter een CDA-minister die minder festivals wil en 'gebruikende' partypeople medeschuldig acht aan drugscriminaliteit. Linksbuiten...