zaterdag, februari 24, 2024

Richie Hawtin en Maceo Plex met Pasen in Labyrinth Club Hasselt

-

Home » Genres » Techno » Richie Hawtin en Maceo Plex met Pasen in Labyrinth Club Hasselt

Labyrinth Club (sinds kort niet meer in Antwerpen maar Hasselt) haalt in het paasweekend enkele absolute techno-giganten naar Belgisch Limburg. Nadat onlangs al bekend werd dat Richie Hawtin en Chris Liebing op 24 maart naar Hasselt komen, voegde Labyrinth woensdag ook nog een avond met Maceo Plex toe aan het programma.

Liebing en Hawtin, die maar zeer af en toe optreedt in deze contreien, zijn geboekt voor (Witte) donderdag 24 maart. De line-up voor het event bestaat verder uit Fabio Florido en Carlo Ruetz.

De Brits/Canadese techno-veteraan Hawtin (1970) vormde een belangrijke spil in de tweede Detroit techno-golf, begin jaren ’90.

Samen met John Acquaviva richtte hij toen het label Plus 8 op, in 1998 gevolgd door M_nus. Hij vergaarde ook grote bekendheid met zijn alter ego Plastikman.

Labyrinth

Maceo Plex voert 2 dagen later het affiche aan van de Ellum Night, vernoemd naar het label van de Amerikaanse dj/producer met Cubaanse roots. Hij neemt ook enkele klinkende vakbroeders uit zijn stal mee, zoals Gardens of God en Agents of Time (dj-set).

Meer headliners

Het is niet de eerste keer dat Labyrinth zulke absolute headliners overhaalt. De club startte in 2014 in Antwerpen en werd als snel de ‘place to be’ voor house -en technofeesten in de stad.

Artiesten als Solomun, Seth Troxler, Tale Of Us, Dixon, Pan Pot, Joris Voorn, Recondite en The Martinez Brothers passeerden de revue en zorgden ervoor dat de club een bekende spot werd voor het Vlaamse nachtleven.

Ingegeven door klachten over geluid besloot het team echter op zoek te gaan naar een nieuwe locatie. Die werd gevonden in Hasselt, waar Labyrinth eerder dit jaar de deuren opende voor een doorstart.

Hawtin

 

Extrema Outdoor Belgium

Het team achter Labyrinth Club maakt ook deel uit van de organisatie achter Extrema Outdoor Belgium, dat volgend jaar voor de zesde keer plaatsvindt bij Houthalen-Helchteren in het Vlaamse Limburg.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd