Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

-

Home » Nieuws » Grote domper voor Tomorrowland: Uitgestelde editie mag toch niet doorgaan

Tomorrowland krijgt ook in 2021 geen fysiek festival. De burgemeesters van Boom en Rumst geven geen toestemming om de uitgestelde aflevering in de nazomer te laten doorgaan. De organisatie achter ’s werelds meest invloedrijke festival bevestigde het nieuws donderdag, en spreekt van ‘een mokerslag’.

Het annuleren van Tomorrowland 2021 komt als een grote verrassing. België zit net als Nederland in een flinke reeks versoepelingen en ziet de festivalmarkt weer langzaam openen.

De uitgestelde editie stond ‘veilig’ gepland in de weekends van 27-29 augustus en 3-5 september. Toch geven de burgemeesters van Boom en Rumst geen toestemming voor het event. 

Tomorrowland

Capaciteit

“De aangehaalde reden zou het ontbreken van de publicatie van het Ministerieel Besluit met betrekking tot maximum capaciteit (75.000 personen) zijn. Voorlopig kunnen er volgens de burgemeesters juridisch slechts events tot 400 personen worden toegestaan”, meldt Tomorrowland in een persbericht.

“Dat komt als een mokerslag, zeer hard en onverwacht aan. We willen dit even laten bezinken”, aldus Tomorrowland.

De gemeentebesturen van Boom en Rumst geven later nog een persconferentie over hun beslissing.

De digitale editie van Tomorrowland, Around The World, gaat uiteraard wel gewoon door.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACE.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Tinlicker

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Cellini

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...