woensdag, januari 19, 2022
spot_img
HomeNieuwsTomorrowland trapt nieuwe jaar stijlvol af met digitaal festival 31.12.2020

Tomorrowland trapt nieuwe jaar stijlvol af met digitaal festival 31.12.2020

-

Liefhebbers uit meer dan 150 landen genoten afgelopen jaarwisseling van het digitale event 31.12.2020 van Tomorrowland. Het Belgische festival liet zien dat het online debuut van afgelopen zomer geen eendagsvlieg was. We nemen je nog even mee terug naar de virtuele wereld NAOZ.

Ieder land had zo zijn eigen muzikale aanbod met de jaarwisseling, maar als er één event was dat wereldwijd bekeken werd dan was het wel 31.12.2020 van Tomorrowland. Volgens de organisatie keken mensen uit 151 landen naar haar digitale festival. De meeste uit Duitsland, gevolgd door België, de VS en Nederland.

Tomorrowland liet zo andermaal letterlijk zien dat een digitaal event een grote waarde kan hebben. Kaarten kostten immers 20,- euro per stuk. Tegelijkertijd kregen 2.000 zorgmedewerkers in België een gratis ticket, als blijk van waardering voor al hun inspanningen in deze corona-crisis.

NAOZ

Waar Tomorrowland zijn zomer-editie op het eiland Papillionem situeerde, was de virtuele wereld van 31.12.2020 tot NAOZ gedoopt. Een sprookjesachtige setting die duidelijk indoor uitstraalde.

- Advertisement -

Een duidelijke overeenkomst zat in de vele invloeden van de klassieke oudheid. Het oudgriekse ‘naos’ staat voor het heilige der heiligen in de Griekse tempel. NAOZ’ mainstage Melodia (afbeelding hierboven) was met een immense zuilengalerij omringd. In het midden een grote ’tree of life’, met hangende takken.

En daaronder de ‘goden’, onder wie David Guetta, Major Lazer en Martin Garrix. In dit sprankelende eindresultaat kun je je bijna niet verbeelden dat ze hun set al een tijd terug opnamen voor een green screen.

>> Zie ook: Inside Papillionem, de indrukwekkende virtuele festivalwereld van Tomorrowland Around The World

Atmosphere

Headliners stonden er ook in de 3 overige area’s van 31.12.2020. Atmosphere, naar Tomorrowland’s bekende indoor area met diepere house sounds, had een een strakkere, techy uitstraling. Hier waren optredens van onder meer Artbat (hier ons interview met dit duo), Camelphat en Joris Voorn b2b Kölsch.

Planaxis vormde de thuisbasis van dancehall, trap, hiphop and future house. Qua uiterlijk was dit de Droomvlucht van Tomorrowland, vol sprookjesachtige fantasy-vormen en -gebouwen. Pulse, de enige outdoor-area, was het honk voor de harde stijlen.

Door de veelheid van camerastandpunten ontdekte je steeds weer nieuwe details in de area’s. Het interactie-element is ondertussen verhoogd ten opzichte Tomorrowland Around The World, want in een pop-up-venster kon je Zoom-beelden van meefeestende fans over de hele wereld zien. Die delen ook hartjes – of vaker nog: vlaggetjes – uit om hun enthousiasme te delen.


Tomorrowland 31.12.2020

Het digitale festival 31.12.2020 van Tomorrowland is hier nog on demand terug te kijken.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Mark van Bergen
Architect en Huisbaas. Schrijft sinds 2002 professioneel over elektronische dansmuziek en de partyscene. Interviewde zo vele groten en kleinen der aarde. Zijn boekdebuut 'Dutch Dance' (2013) werd bekroond met de Pop Media Prijs en kreeg een internationale opvolger (2018). Daarnaast schreef Mark (mee aan) boeken over Extrema, Awakenings en Thunderdome. Hij doceert over de dance-industrie op Fontys ACI.

Gerelateerd

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...

21×2021: het jaar van Tinlicker

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...