Documentaire RTL over Carré-show Fedde Le Grand staat online

-

Home » Genres » House » Documentaire RTL over Carré-show Fedde Le Grand staat online

Dj/producer Fedde Le Grand uit Tilburg staat in maart 2016 met een tweede reeks van zijn live show GRAND in Ziggo Dome in Amsterdam. De documentaire over het maken van serie 1, die begin 2015 plaatsvond in Carré, staat nu integraal online.

 

GRAND is een idee van Fedde Le Grand zelf en Sjoerd van Schooten, managing director van RTL Live Entertainment. Ze vonden elkaar in de wens om een live show te doen die iets nieuws toevoegt aan de dance-scene.

“Meer show, meer live, meer entertainment”, aldus Van Schooten in bovenstaande documentaire over de ‘making of GRAND’, die woensdag online verscheen. In losse afleveringen was ‘Making it GRAND’ afgelopen zomer al te zien op RTL4.

Nieuwe blauwdruk solo-concept dj

GRAND maakte op 5 februari 2015 zijn première in Carré. Het was niet zomaar het eerste dance-event ooit in het beroemde, klassieke Amsterdamse theater.

Na onder meer Tiësto Solo (eerste stadion-concert ooit rond een dj) en Armin Only (wereldwijde tours) zette Fedde Le Grand met GRAND als Nederlander opnieuw een internationale blauwdruk voor een dance-concept rond één enkele artiest.

‘Een heel nieuwe dimensie van beleving aan dance geven’

In GRAND komen theater en muziek samen, met bijdragen van tal van dansers en gastmuzikanten. Fedde Le Grand was zelf in het begin niet zeker van het succes van het samenbrengen van de genres, zei hij eerder tegen onze collega’s van ed.nl.

“Gedurende de ontwikkeling van het concept viel alles echter op zijn plek en hebben we een juiste balans kunnen vinden. Mijn muziek speelt nog steeds de hoofdrol maar we hebben een hele nieuwe dimensie van beleving aan dance willen geven.”

 

Basis in Brabant

Fedde Le Grand (1977) groeide op in Utrecht maar heeft zijn basis al lange tijd in Brabant. Voor zijn doorbraak met het internationale dance-anthem ‘Put Your Hands Up For Detroit’ (2006) draaide hij in clubs als de Danssalon, de Rechter (Eindhoven) en Vasquesz (Tilburg).

Tegenwoordig woont hij in Tilburg, heeft hij zijn studio in Breda en huist zijn label Flamingo Recordings in Oosterhout.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...