Weer in ‘lockdown’; een flinke dreun

-

Home » Nieuws » Weer in ‘lockdown’; een flinke dreun

Na de persconferentie van begin november werd door de beleidsmakers duidelijk de rem ingetrapt. De anderhalve meter regel en mondkapjesplicht werden opnieuw ingevoerd. Toch bleek het niet voldoende. Op 12 november hebben Mark Rutte en Hugo de Jonge een zware boodschap. Nederland gaat voor drie weken weer terug in een gedeeltelijke lockdown.

Volgens de regering is de druk op de zorg te groot om niet met extra maatregelen te komen. De gedeeltelijke lockdown moet ervoor zorgen dat het aantal contactmomenten beperkt wordt. Tot 4 december moet de horeca- en evenementensector opnieuw rekening houden met extra maatregelen. Vooral de vervroegde sluitingstijd en maximum aantal personen bij evenementen zijn ingrijpend.

Huidige maatregelen

Na de persconferentie zien de belangrijkste punten uit het maatregelenpakket voor de horeca- en evenementen er zo uit:

  • Een sluitingstijd voor horeca van 20:00 uur tot 06:00 uur. Evenementen hebben een sluitingstijd van 18:00 uur tot 06:00 uur.
  • Maximaal 1250 mensen per zaal of ruimte tijdens evenementen.
  • Bij horeca en evenementen geldt er dat bezoekers een vaste zitplaats moeten hebben.
Najaar mondkap

Van 3G naar 2G

Na de aankondiging van de maatregelen die gelden voor de aankomende drie weken, is er ook gekeken naar de periode na 4 december. Het kabinet is momenteel bezig met een wetswijziging die mogelijk moet maken dat horeca en evenementen alleen gevaccineerde of genezen bezoekers binnen mogen laten. Wanneer clubs en festivals hun deuren openen voor 3G (getest, genezen of gevaccineerd) zijn er verplicht vaste zitplaatsen. Bij een 2G-deurbeleid (genezen of gevaccineerd) kunnen events zonder vaste zitplaats doorgaan.


> Zie ook: Kritiek op de coronapas: “Een potentieel gevaarlijke ontwikkeling.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep house en minimal. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy en warm genoeg zijn. Hij is altijd op zoek naar nieuwe tracks om zijn afspeellijsten aan te vullen.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases van mei 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in mei 2022: Deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....