DIY Nachtcultuur: een evenement organiseren doe je zo
Een evenement organiseren? Daarbij komt nogal wat kijken. Voor je dat ene vette idee dat je in je hoofd hebt zitten hebt vertaald naar een dampende dansvloer met een vlekkeloze organisatie, heb je nogal wat stappen te doorlopen.
Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren van een evenement, clubnacht of zelfs festival? In samenwerking met Stichting Nachtburgemeester Amsterdam (N8BM) reikt TIOH je de helpende hand.
Evenement organiseren: tips en checklist
De dancecultuur komt voort uit de ‘Do It Yourself’-mentaliteit (DIY) van zijn liefhebbers. Door het delen van de verhalen en tips van pioniers en andere ervaringsdeskundigen uit het hoofdstedelijke nachtleven kun jij straks ook zelf aan de slag.
In de reeks ‘DIY Nachtcultuur’ interviewt TIOH mensen die hun stempel op het nachtleven in Amsterdam wisten te drukken. Waar liepen zij tegenaan bij het organiseren van een evenement of club? Welke tips willen zij de nachtmakers van de toekomst meegeven? Je leest het hieronder in de vierdelige serie.
DIY nachtcultuur #1: Ivo Schmetz en zijn tips voor de nachtmakers...
DIY nachtcultuur #2: Errol Opering en Sander Petit en hun tips...
DIY nachtcultuur #3: Jaap Draaisma en zijn tips voor de nachtmakers...
DIY nachtcultuur #4: Daan Alvering en zijn tips voor de nachtmakers...
Opleidingen rond evenementen organiseren
Wil je je nog verder verdiepen, en ben je bereid er zelfs een studie aan te gaan wijden? In Nederland zijn er diverse mogelijkheden, zowel op het niveau van mbo, hbo, master-opleiding, of als cursus.
Op mbo-niveau zijn er diverse instituten die een opleiding event management aanbieden. Hbo-studenten kunnen o.a. terecht bij Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg, dat zelfs een minor Dance Industry heeft (ook toegankelijk voor studenten van andere hbo’s). Een andere optie is BUAS in Breda, dat ook een master Strategisch Event Management aanbiedt. Particulier kun je denken aan The School of House in Amsterdam.