vrijdag, december 8, 2023

De 6 van 2016 volgens Sound Rush

-

Home » Algemeen » De 6 van 2016 volgens Sound Rush

We kijken al weer uit naar al die mooie feesten, releases en dj-sets van 2017, maar niet voordat we nog even de mooie oogst van afgelopen jaar knuffelen. This Is Our House vroeg diverse dj’s – actief door heel het zuiden en in diverse stijlen – naar hun 6 favorieten van 2016. Dit keer: Sound Rush uit Sint Willebrord.

Festival van 2016

“Dat was Defqon.1. De sfeer die er ieder jaar hangt is ongekend. Het is echt de hardstyle-hoofdstad van de wereld. We hebben er twee keer eerder gedraaid (2014 en 2015), maar dit jaar was extra speciaal omdat we op de mainstage mochten draaien.”

Indoor feest van 2016 

“Dat was X-Qlusive Holland XXL in de Ziggo Dome. In 2013 zijn we er als bezoeker voor het eerst geweest. Dit jaar draaiden we in ‘De Feesttent’ voor ruim 12.000 mensen. Iedereen was in het oranje gekleed. Het was écht een gekkenhuis.”

Sound Rush
Verkleed als Bulletje en Jacques d’Ancona op X-Qlusive Holland XXL. (Foto: Kevin Verkruijssen)

Mooiste moment

“Het mooiste moment van 2016 was het draaien op de mainstage van Defqon.1. We hebben weken naar dit optreden toegewerkt en toegeleefd. Toen het moment daar was, was het een uur lang genieten voor zeker 15.000 hardstyle-liefhebbers. Tijdens ons optreden hebben we ook een videoclip opgenomen, die in de lente van 2017 wordt uitgebracht.”

Track van het jaar

“Onze favoriete eigen productie is Lifetime. Dit is de eerste release van onze Lifetime EP geweest, die in augustus op het nieuwe label Speqtrum uitkwam. We konden via deze EP laten zien waar we nu voor staan, hoe we vooruit zijn gegaan en hoe divers we zijn. De track werd ook goed opgepakt door andere artiesten en daardoor liggen er nu heel mooie dingen in het verschiet voor volgend jaar.”

“Ons favoriete nummer van een andere dj/producer is Encore van Wildstylez. Toen we dit nummer voor het eerst hoorden in de eindshow van Defqon.1, waren we meteen verkocht. Dit nummer is met zoveel gevoel gemaakt, geweldig.”

Talent van 2016 

“Wie jullie in de gaten moeten houden? Onszelf natuurlijk. Zoals we eerder vertelden heeft Lifetime heel veel voor ons gedaan. We kunnen niet wachten om al onze plannen naar buiten te brengen voor 2017.”

Privé-moment van het jaar

“Dat was toch wel het ‘fakkelmoment’ bij de set van Project One op Qlimax. Tijdens dit moment draaiden Headhunterz en Wildstylez (die samen terugkeerden als Project One) onze remix van hun plaat Project.1. Dit moment zorgde voor kippenvel bij ons.”

Qlimax 2016
Het ‘fakkelmoment’ op Qlimax 2016. (Foto: Q-dance)
Sound Rush Project One
Sound Rush tijdens Qlimax met Wildstylez en Headhunterz (Project One). (Foto: Heidi Duteweert)

Sound Rush

Vanaf 2017 is Sound Rush de host van de populaire podcast Hard With Style. De tweeling staat bekend om hun tracks met meeslepende melodieën. In hun sets gaan ze graag terug naar het verleden, met oude tracks van bijvoorbeeld Headhunterz.

Check hun Soundcloud-account voor meer muziek.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in augustus 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...