woensdag, oktober 4, 2023

21×2021: het jaar van Bente Bollmann

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Bente Bollmann

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het zevende interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door Bente Bollmann, marketing manager van Lowlands en Down The Rabbit Hole bij Mojo.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Frustrerend!”

Waarom?

“Nadat alles wat betreft corona de goede kant op leek te gaan, werd de stekker toch nog uit alle festivals en evenementen getrokken. En dat terwijl dat misschien helemaal niet nodig was geweest als er eerder in het jaar beter beleid was gevoerd, zie de landen om ons heen. Voor Lowlands waren we al begonnen met de opbouw en iedereen was er helemaal klaar voor. Heel zuur dus…”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Dit jaar was een goede training in flexibiliteit; een steeds veranderende situatie en veel onzekerheid waardoor er op korte termijn grote aanpassingen moesten worden doorgevoerd.” 

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“De grootste lach zat 10 september op mijn gezicht, toen ik ging trouwen.”

Grootste succes?

“Hier moet ik te lang over nadenken; ook wat dat betreft is 2021 een jaar om snel te vergeten…”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Dat is voor mij voor de hand liggend. Lowlands en Down The Rabbit Hole konden dit jaar op het laatste moment toch niet doorgaan.”

Artiest van het jaar

“Celeste!”

“Ik heb voor haar gekozen omdat haar sound heel fris, meeslepend en intens is. Ze wordt niet voor niets wel eens omschreven als de nieuwe Amy Winehouse.”

Talent van het jaar

“Gabriels.”

“De band bestaat al vanaf 2016 maar ze komen nu wat meer aan de oppervlakte. Ze hebben vijf jaar aan hun eerste album gewerkt en nu staan ze klaar om de wereld te veroveren met hun toffe vintage sound.”

Track van het jaar

“Volgens mijn Spotify jaaroverzicht is dat ‘The Fallen’ van Mariel Ito.”

Event van het jaar

“De Fieldlab festivals in Biddinghuizen. Toch weer even het festivalgevoel en een publiek dat helemaal los ging. Gelukkig bleek niemand het feesten te zijn verleerd!”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Met iedereen die gepassioneerd is en nieuwe, creatieve en vooruitstrevende ideeën heeft.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Heb een wat bredere blik op de coronapandemie en kijk niet alleen naar de virologische aspecten. Sociaalmaatschappelijke gevolgen zijn inmiddels net zo heftig en hebben ook een enorme impact op de maatschappij.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

 “Dat we dan weer mogen!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“House, hardcore, techno, EDM of hardstyle?”

“TECHNO!”


Meer 21×2021

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Jasper Goossen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

21×2021: het jaar van Nas Elmes

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...