vrijdag, december 8, 2023

21×2021: het jaar van Nightcraft

-

Home » Features » 21×2021: het jaar van Nightcraft

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de festival- en clubscene in haar greep. We kunnen alleen maar hopen op beterschap in 2022. En toch waren er lichtpuntjes. TIOH vroeg 21 kopstukken uit diverse geledingen van de industrie om terug- en vooruit te blikken op 2021. Met vaste vragen als: ‘Waar heb je het hardst om moeten lachen?’ en ‘Wat is jouw advies voor Mark en Hugo?’. Het zesde interview uit onze eindejaarsserie ’21×2021′ wordt ingevuld door hardstyle-dj/producer Roy Stolzenbach, beter bekend als Nightcraft.

Beschrijf 2021 in één woord.

“Productief!” 

Waarom?

“Vele zullen liever niet terugblikken op 2021 maar ondanks alle tegenslagen die de evenementensector heeft gezien dit jaar ben ik toch blij dat de scene in leven wordt gehouden door de artiesten, organisaties en fans. Zo heb ik dit jaar negen tracks uitgebracht. Door veel muziek uit te brengen, draag je toch een steentje bij aan de scene en hoeven de fans niet te wachten tot er eindelijk weer events zijn waarop ze nieuwe muziek kunnen horen.”

Waarvan heb in 2021 je het meest geleerd?

“Van mijzelf!”

“Het is in deze tijd ontzettend lastig om jezelf gemotiveerd te houden in zowel het dagelijks leven als in de studio. Ik heb gemerkt dat ik mezelf rust moet gunnen en dat niks ‘moet’. De afgelopen twee jaar is natuurlijk tegenslag op tegenslag geweest en om dan positief te blijven is soms lastig. Zeker als de toekomst ook niet bepaald rooskleurig te noemen is. Luister naar jezelf en laat je niet te veel meeslepen in negatieve emoties.”

Waar heb je het hardst om moeten lachen?

“Dat het Nederlands elftal tijdens het EK voetbal in de achtste finales er al uit lag.”

Grootste succes?

“Eigenlijk voelt elke track die ik release als een soort mini overwinning. Zo van: ‘Ik heb dit gemaakt en nu mag de hele wereld het horen’. Dat geeft toch elke keer wel een warm gevoel. Mijn grootste succes is denk ik mijn track ‘Paradise’ geweest. De hoeveelheid berichten en volgers die ik heb gekregen na het uitbrengen van deze track is bizar. Ook tof om te zien dat hij bij vele in hun top tien van dit jaar zit.”

Jouw grootste tegenvaller van 2021

“Vrijwel geen events. Er stonden een aantal toffe boekingen op de planning en natuurlijk wil je je muziek het liefste live testen. Helaas was dat dit jaar niet mogelijk en daar baal ik, en velen met mij, enorm van.'”

Artiest van het jaar

“MYST.”

“Ondanks dat hij gestopt is dit jaar, heeft hij een ontzettend sterk album geleverd. Daarnaast heeft hij ook sample packs uitgebracht waardoor beginnende producers nu ook aan de slag kunnen met zijn sounds. Ik ben altijd wel een tikkeltje fan geweest van zijn muziek en daarom is MYST voor mij de artiest van 2021.”

Talent van het jaar

“Vertile.”

“Muzikaal heel sterk en hij heeft nu al een eigen herkenbare sound. Maar ook op andere vlakken is hij ontzettend creatief. Met ‘Vertile’s Dimension’ heeft hij ook wel even laten zien wat hij op creatief gebied in huis heeft. Daarnaast begin ik nu steeds vaker artiesten te zien die Vertile beginnen te kopiëren qua stijl van kicks. Iets wat je ook zag na ‘The Project’ van Sub Zero Project.” 

Track van het jaar

“Een hele moeilijke keuze.”

“Ik denk dan ook dat ik niet voor een track van dit jaar ga maar van vorig jaar. En dat is ‘To The Stars’ van Horyzon. Toen ik deze vraag las moest ik ook direct aan die track denken. Ik denk dat het voor mij meer dan vijftien jaar geleden is dat ik een hardstyle plaat zo vaak heb aangezet en mee heb gezongen. De vocalen in combinatie met die ’trancy’ melodie raken bij mij echt een gevoelige snaar. En dat gebeurd niet heel vaak!”

Event van het jaar

“Ook dit vind ik een moeilijke vraag. Elk event of privéfeestje wat ik heb gedaan dit jaar was met een dubbel gevoel. Als ik echt een event moet kiezen ga ik voor het event van GameChangers begin dit jaar. Toen hebben we met een groep vrienden een weekend lang gestreamd om geld op te halen voor het goede doel.”

Met wie zou je in 2022 graag willen samenwerken?

“Ik zou het tof vinden om eens iets samen te doen met Phuture Noize of Regain. Veel fans roepen dat ik met B-Front de studio in moet duiken. Ik denk dat daar ook wel iets heel tofs uit zou kunnen komen.”

Jouw beste advies aan Mark en Hugo voor 2022

“Open kaart spelen. Ik heb het idee dat niet over alles eerlijk gecommuniceerd wordt. Verder zou ik wel eens willen zien wat er was gebeurd als er een andere partij aan de macht zou zijn.”

Beste reden om uit te kijken naar volgend jaar

“Ik kijk ontzettend uit naar 2022 om persoonlijke redenen. Zo heb ik een aantal leuke boekingen gepland staan in zowel binnen als buitenland. Ook heb ik al een aantal toffe releases gepland staan voor aankomend jaar. Verder hoop ik eindelijk naar Japan te kunnen reizen. Dat is al jaren een ‘bucketlist dingetje’!”

Welke vraag, naast bovenstaande, moeten we je absoluut stellen, en wat is daarop je antwoord

“Ik wil eigenlijk altijd met rust gelaten worden als ik in de studio zit, maar als de vraag dan zou zijn: waar mogen we je mee storen tijdens een studio sessie? Dan zou het antwoord zijn: spontaan uit eten, het liefst sushi, een bord boerenkool met rookworst van de Hema of vliegtickets naar een warme bestemming. Overigens sta ik ook wel open voor een paar potjes Call of Duty op zijn tijd.”


Meer Nightcraft en meer 21×2021

Volg Nightcraft via Facebook en Instagram.

Alle afleveringen van 21×2021 zijn hier terug te vinden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte dos Santos Estrafalhote
Duarte is student journalistiek met een grote voorliefde voor deep tech. Voor de Brabander met Portugese roots kunnen de housebeats niet groovy genoeg zijn. Ook pakt hij hier en daar graag een dampende rave mee. Duarte is van alle markten thuis!

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

De top 3 hardstyle releases in september 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...