donderdag, januari 27, 2022
HomeFeaturesBass in augustus: de tips van Daan Coerver

Bass in augustus: de tips van Daan Coerver

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je daarbij het beste op het gebied van bass music. Hieronder zijn persoonlijke tips voor bass in augustus 2021.

Rampage Free Party

14 augustus 14:00 – 16 augustus 01:00

Rampage Free Party is een van de maandtips van augustus 2021 op het gebied van drum 'n bass

Langzaam maar zeker gaan steeds meer Europese landen weer open en kunnen de festivals weer van start. Zo hebben ook de Belgische evenementen nu groen licht gekregen en daarom pakt Rampage groots uit. De bass gigant organiseert namelijk half augustus een festival waar je ticket helemaal gratis is. Wel moet je vooraf aan het event een bepaald aantal consumptiebonnen halen en betaal je ook voor je camping kaartje. Een toegangsbewijs claimen kan via deze link.

Terug naar Open Air

Het festival wordt gehouden in het Kristalpark in Lommel. Op dit terrein vond ook het eerste Rampage Open Air festival plaats in 2019. Dit openlucht debuut werd destijds meer dan goed ontvangen en het is dan ook te verwachten dat dit festival een soortgelijke setting zal krijgen.

- Advertisement -

De line-up wordt ingevuld door diverse artiesten vanuit alle hoeken van de bass scene. Zo kan je heerlijk met een biertje in je hand gaan genieten van de dancefloor setjes verzorgd door Koven of Maduk, je dansmoves even bijschaven bij Used en Hedex en even goed je nekspieren trainen bij een Kadaver b2b Madcore set.

Waar ik me persoonlijk het meest op verheug is, denk ik, om Apashe live te zien. Zijn orkestrale sound is uniek in de dancewereld en ik kan me nu alleen nog maar voorstellen wat voor vibe dat met zich meebrengt bij een liveshow. De volledige line-up is hier te bekijken.


Let It Roll: Save The Rave

6 augustus 14:00 – 8 augustus 06:00

Let It Roll: Save The Rave is een van de drum ' bass maandtips in augustus 2021

Let It Roll is een van de grootste en bekendste drum ’n bass festivals ter wereld en ontvangen elk jaar weer een aantal van de grootste artiesten binnen het genre. Het evenement vindt plaats in Tsjechië in de buurt van Praag. Helaas is het jaarlijkse main event al even verplaatst naar 2022, maar vanwege de versoepelingen binnen het covid beleid heeft de organisatie nu besloten om deze zomer toch een editie te hosten. Dit speciale feestje heet ‘SAVE THE RAVE‘ en duurt, net als normaal gesproken, een heel weekend.

Tickets zijn nog steeds beschikbaar en als ik zo naar de line-up kijk, raad ik het ook zeker aan deze aan te schaffen. Op de line-up staan namelijk wel de echte top dog namen als Noisia, A.M.C of Netsky. Maar er wordt ook aan de alternatieve fan gedacht. Zo kan je bijvoorbeeld ook een setje van A-Cray of onze eigen Hollandse Imanu meepakken. Al met al kan iedereen zich hier dus wel vermaken, mits je een beetje van drum ’n bass houdt natuurlijk.


Subtronics, Sullivan King – Take Flight

30 juli

Sullivan King staat bekend om zijn bijna metal-achtige sound en zijn onmiskenbare vocals. Dit in combinatie met de rauwe, abstracte en vooral harde sound van Subtronics leidt tot een regelrechte banger! De twee komen namelijk over enkele dagen met een gloednieuwe plaat waarvan King al een stukje heeft laten horen in zijn laatste Instagram post.

De twee gaan al enige tijd mee in de bass wereld en ik verwacht dan ook dat deze nieuwe track in de aankomende weken wel regelmatig gedraaid gaat worden.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Daan Coerver
Bass head en student journalistiek, die voor corona bijna iedere vrijdag en zaterdag met het grootste plezier events vol smerige deuntjes bezocht, om even keihard uit z’n plaat te gaan. Luistert inmiddels meer genres dan enkel drum ’n bass of dupstep, de stijlen die hij covert voor TIOH. Wil jij dat Daan verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe drum ’n bass of dupstep releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in zijn maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Hardstyle en hardcore in februari: De tips van Mandy, Peter en Joes

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Festivalseizoen 2022: Optimisme onder organisatoren, wel zorgen over productie en kosten

De verwachtingen voor het Europese festivalseizoen 2022 liepen als een rode draad door de eerste conferentiedag van Eurosonic Noorderslag...