woensdag, februari 28, 2024

Column – Seks, drugs en je pa en ma

-

Home » Features » Column – Seks, drugs en je pa en ma

Huisschrijvers van Our House geven iedere week het toetsenbord aan elkaar door voor een column op de zondagmiddag, over hun verwonderingen in feest -en festivalland. Bas van Duren neemt de tweede column voor zijn rekening over de stichting van de ouders van Hardwell voor jonge dj talenten.

hardwell

Vijf dagen Amsterdam Dance Event is een real-life mashup van zalig- en onzaligheden. Gelukkig voornamelijk dat eerste, want het is een snoepwinkeltje waar je van het ene interessante panel in de andere valt en het aantal legendarische optredens per vierkante kilometer ongeevenaard groot is.

En de onzaligheden, je komt er niet omheen. Het drugsdebat wordt groter en sterker dan ooit gevoerd na de drie drugsdoden vorig jaar en op de vrijdag wordt bekendgemaakt dat er een dode is gevallen, ondanks de uitgekiende voorlichtingscampagne die de organisatie van het festival en de gemeente Amsterdam heeft opgezet.

Onzalige plannen

Naast het onzalige Dimitri Vegas & Like Mike op nummer 1 in de DJ Mag Top 100 (waarvan de EDM-liefhebbers toch ook hun schouders voor ophalen), lanceert de vader van de voormalige nummer 1 een zeer onzalig plan: een stichting waarin ouders van Nederlandse dj’s zitten die hun kroost en talentvolle dj’s gaan beschermen tegen de zakelijke en keiharde dancewereld.

Oef.

‘je moet met je familie wandelen en niet handelen’

Kennen we dan het gezegde ‘je moet met je familie wandelen en niet handelen’ nog? Die bestaat voor een reden. Natuurlijk zijn er legio voorbeelden van goed lopende familiebedrijven, in Lieshout staat nota bene de beste van de wereld, maar de vluchtige wereld van de dance is niet te vergelijken dan met die van een bierfabrikant waarvan de familiestamboom wel wat meer telgen kent.

Breuk met je familie

Een breuk met een manager is een slopend proces, daar kan Martin Garrix alles over vertellen sinds hij is vertrokken bij Spinnin’ Records. Maar als dat eenmaal achter de rug is, kun je dat hoofdstuk echt sluiten. Hoe zou dat gaan als de breuk met je eigen vader of moeder is?

Beyone en haar vader
Beyone en haar vader

Wereldster Beyoncé kan erover meepraten: zij zag zich genoodzaakt om haar eigen vader te ontslaan die jarenlang aan haar zijde stond. Op een professioneel niveau kun je dan misschien van elkaar scheiden, maar hoe zou dat dan op persoonlijk vlak gaan? Wat was de relatie ook alweer tussen Michael Jackson en zijn vader?

Natuurlijk, dit is allemaal uit negatieve scenario’s gedacht en het is niet meer dan natuurlijk voor de ouders van jong talent om zich zorgen te maken over hun kind. De vleugels van een dj-mentor zijn ook niet per definitie de beste, want de groten der aarden hebben met hun eigen labels en agentschappen zo hun eigen belangen. En dat is de keiharde waarheid die de ouders van de artiesten wel goed inzien: iedereen wil graag een graantje meepikken.

Martin Garrix en zijn ouders op de Herman Brood Academie
Martin Garrix en zijn ouders op de Herman Brood Academie

Maar wat zou dan wel werken?

Heel simpel: goed beroepsonderwijs. Leer de talenten op de muziekscholen naast hun eigen vak ook wat een contract is en waar je op moet letten, voor je een poot wordt uitgedraaid. Ik heb zelf het grote genoegen gehad om een tijdje op de Herman Brood Academie les te mogen geven, dezelfde school waar onder andere Martin Garrix en rapper Lil’ Kleine op studeren of hebben gestudeerd.

Ik heb daar docenten leren kennen die echt het beste met hun studenten voor hebben en de meesten hebben een achtergrond als artiest. Dat is in mijn ogen een veel betere oplossing dan een groep papa’s en mama’s die misschien wel bekend zijn in de zakenwereld, maar we hebben het hier over een speelveld waar het zakelijke én het creatieve constant met elkaar in gevecht zijn. En daar wil niemand dat de relatie van ouders en kind het slachtoffer van gaan zijn.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Hardwell maakt comeback tijdens Ultra Music Festival

Wat al een tijdje rondzingt in het wereldje, komt uit. Hardwell maakt, na een afwezigheid van 3,5 jaar, zijn...

Afteren met huisgenoten: Dit zijn onze EDM hoogtepunten van 2021

Wat waren in 2021 de absolute EDM hoogtepunten? In een serie ‘Afters’ maken de muzikale specialisten van TIOH nog...