woensdag, december 6, 2023

De 8 van 2018: Keezus Christus

-

Home » dj 100 » De 8 van 2018: Keezus Christus

We kijken al weer uit naar al die mooie events, releases en optredens van 2019. Maar niet voordat we nog even de oogst van afgelopen jaar koesteren. This Is Our House vroeg een aantal artiesten naar hun 8 favorieten van 2018. In deze aflevering tijd voor een lokale held uit Tilburg. De discosets van Keezus Christus sloegen tijdens het afgelopen jaar aan op festivals zoals Weekend Magnifiek, Paaspop, 7th Sunday, We Are Electric en Solar Weekend.

1. Festival van 2018

“Waar ik in ieder geval mijn vetste set had, dat was op 7th Sunday. Daar mocht ik de Disco Snolly – op de botsautobaan dus – afsluiten. Ik had daarvoor een hele korte nacht gehad dus ik was redelijk moe. Toen ik daarheen ging wist ik niet wat ik kon verwachten.”

Keezus Christus
“Maar het ging zo goed, mensen waren zó enthousiast aan het dansen. Ze klommen op het podium en op de booth. Dus op een gegeven moment stond ik echt tussen iedereen in – alsof ik in een soort Boiler Room set stond te draaien. En iedere plaat die ik opzette sloeg gewoon aan, echt te gek!”


2. Indoor event van het jaar

“Ik heb in het afgelopen jaar op RGB Disco in TivoliVredenburg gedraaid. Normaal draai ik vooral veel onder de rivieren; Brabant en Limburg enzo. Daarnaast heb ik ook een poos in Utrecht gewoond en daarom is Tivoli toch wel een ding.”

“RGB Disco is een silent disco met drie kanalen op de hoofdtelefoons en ik was daar met Disco Snolly één kanaal. De strijd is dan toch altijd om iedereen mee te krijgen met jouw kanaal en ik had wel het idee dat we daar echt aan het winnen waren. Ik bedoel, we waren daar wel op een plek waar ze Disco Snolly niet kenden, waar ze mij niet kenden en RGB Disco was daar ook voor de eerste keer. Dus dat was wel een hoogtepuntje.”3. Beste release

“Ik ben een gigantische Gorillaz-fan. Dus het nieuwe album van Gorillaz was voor mij echt een feestje. En ik heb heel veel naar ‘Daytona’ geluisterd, het album van Pusha T. Ik hoor de verrassing wel vaker bij mensen omdat dit soort muziek juist niet is wat ik draai. Ik vind het fantastisch om disco te draaien, maar doordeweeks ben ik absoluut niet heel de week disco aan het luisteren.”


4. Talent van 2018

“Van wat ik gezien heb hier in de buurt – hij komt volgens mij uit Kaatsheuvel – kies ik voor Vince Morgana! Die was er opeens en daarna was ‘ie opeens overal. Vince is nog jong, hij is enthousiast, volgens mij draait hij zo veel als ‘ie kan en ik vind dat hij altijd toffe setjes draait.”


Volg TIOH op Facebook:


5. Moment van het jaar als artiest

“Ik werk voor Extrema, voor Solar Weekend dus ook. Ik host daar ‘s-nachts de silent disco, de afterparty dus, in de 72-uurs tent. Dat blijft voor mij wel een ding. Het is een gigantische silent disco waar ik dan heel lang naartoe heb gewerkt. En als je dan ziet hoe hard (en ongegeneerd) het publiek staat mee te zingen, hoe tof de dj’s het vinden. En dat je bovendien de kans krijgt om dj’s neer te zetten die normaal niet zomaar op zo’n festival staan te draaien. Dat vind ik mooi.”

“Ik heb die avond zelf niet eens gedraaid, maar ik hou er van om te zien hoe het publiek zo goed meegaat in de sfeer. Dat is precies waar ik zelf ook op hoop als ik sta te draaien.”


6. En privé?

“Ik heb dus een baan bij Extrema gekregen. Ik doe er ondersteuning in de marketing, dus we zijn bezig geweest met bijvoorbeeld het organiseren van studentenfeesten en het vinden van nieuwe video-presentatoren. En ik doe er de 72-uurs tent en ik ondersteun het creatieve gedeelte op bijvoorbeeld de Solar camping.”

“Komend jaar ga ik weer Solar meedraaien en natuurlijk de aanloop daarnaartoe. Dat is iets wat ik lang heb gewild, werken bij een festival. En nu mag ik voor het tweede jaar aan de slag. Daar ben ik wel heel blij mee.”

Keezus Christus

Foto: Estera Marysia


7. Uitglijder van het jaar

“Ik had eigenlijk gehoopt om dit jaar af te studeren, maar dat is verre van gelukt. Het is niet per se een moment-uitglijder, maar wel een langetermijn-uitglijder. Ik had er meer tijd in willen steken. Maar je gaat aan het werk, je gaat draaien…”


8. De beste reden om uit te kijken naar 2019

“Ik heb in het afgelopen jaar op heel veel festivals overal en nergens gestaan en gedraaid. Heel veel via collectiefjes en vriendenboekingen. Ik hoop en ik verwacht ook wel dat ik komend jaar een beetje door kan pakken en de grotere leuke festivalboekingen kan gaan doen. Paaspop is bijvoorbeeld al binnen en bevestigd. Op een groter podium mag ik daar het weekend gaan openen met een stoepkrijt-disco. Stoepkrijten en een disco-feestje dus, lekker dansen, tekenen en kleuren.”


Keezus Christus

Facebook
Soundcloud
Instagram

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

21×2021: het jaar van Bas Baetsen

2021: Het jaar van de (te) korte Summer of Love, Unmute Us-demonstraties, vaccinaties en QR-codes. Opnieuw had COVID-19 de...

Rock The House #124: Embankment

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...