vrijdag, september 29, 2023

Dominator: Eersel hardcore-hoofdstad van de wereld

-

Home » Genres » Hardcore » Dominator: Eersel hardcore-hoofdstad van de wereld

's Ochtends in alle vroegte, ruim voordat de eerste beats door de speakers knallen, staan duizenden mensen al voor de poorten. Als je rondkijkt, waan je je buiten het terrein reeds in een andere wereld. Hardcorefans met neusbellen, piercings, tatoeages – de Wizard van Thunderdome voorop – en de meest creatieve kapsels die je kunt bedenken. Welkom op Dominator Festival in Eersel.

Bezoekers bij de ingang van Dominator. Foto: Ralph Larmann/Dominator
Foto: Ralph Larmann/Dominator

Het is een jaarlijks terugkerend tafereel dat nooit verveelt. Dominator hoeft nog niet eens te zijn begonnen of je kijkt je ogen al uit. Niet omdat wat je ziet raar is, integendeel zelfs. Hardcore verbroedert, iedereen kan zichzelf zijn en niemand zal dus raar opkijken als jij een grote, groene hanenkam hebt.

De menigte wordt enthousiaster als de wijzer van de klok richting 11:00 uur gaat. Letterlijk wordt aan de poort gerammeld. Duizenden kelen schreeuwen eensgezind ‘DOMINAAATOOOOOR!’. De adrenaline giert bij velen door het lichaam. Het grootste outdoor hardcorefestival ter wereld staat op het punt van beginnen.


Walhalla voor hardcore-heads
Zaterdag zal het ritueel weer plaatsvinden. Het E3-Strand in Eersel is voor het 7e jaar op rij omgetoverd tot het walhalla voor hardcoreheads.

Zo’n 40.000 bezoekers uit alle windstreken trekken voor deze ene dag naar Brabant. Wapperende vlaggen uit Schotland, Ierland, Italië, Spanje, België, Australië, Chili en Rusland zijn geen zeldzaamheid. Hardcore is over de wereld verspreid en die wereld komt op die ene dag in juli bij elkaar in Eersel.

DOMINAAATOOOOOR!

Industrial, oldschool en zelfs raw hardstyle
Het aantal BPM (beats per minuut) varieert van 150 tot 300 en zelfs hoger. Nergens ter wereld vind je meer hardcore en aan hardcore gelieerde stijlen dan op Dominator. Hardcore, industrial hardcore, oldschool, frenchcore, terror, speedcore en raw hardstyle: het staat zaterdag allemaal op het menu in de 8 stages die het festival rijk is.

Foto RalphLarmann.com/Dominator
Foto RalphLarmann.com/Dominator

Raw hardstyle wordt door de echte hardcoreheads nog wel eens verketterd omdat het geen hardcore is, al schuren sommige raw hardstyle-producties wel degelijk tegen mainstream hardcore aan. Overigens heeft de raw hardstyle area zich al lang en breed bewezen door keer op keer volgepakt te staan.

Jubileum
Zaterdag is er nog reden voor extra feest. Dominator, een co-productie van Q-dance en Art of Dance, is toe aan zijn 10e editie. Grootgedienden in de hardcore, Tha Playah en Nosferatu, zijn verantwoordelijk voor het anthem van het jubileum. Alle ingrediënten zijn aanwezig om zaterdag opnieuw te bewijzen dat Dominator het huzarenstukje van de hardcore is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in maart 2023: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in november 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...