vrijdag, december 8, 2023

De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: oktober

-

Home » Biki90 » De Tracks van de Maand (house/techno) by Hauz Of Wax: oktober

Iedere 2e dinsdag van de maand bespreekt de nieuwe vinyl-speciaalzaak Hauz Of Wax 5 opvallende releases uit het spectrum van de mildere dancestijlen (van disco, house tot techno). Die komen uit de eigen schappen met het zwarte goud, maar ook erbuiten. Dit keer bespreekt Hauz Of Wax de oogst van de maand oktober, met tracks van onder meer Goldie en Sven Weisemann.

 

Lee Burton – And Nothing But The Tooth EP

Raum Musik Records

Lee Burton heeft zijn eerste release via Raum Musik: ‘And Nothing But The tooth’ EP. Zijn producties zijn housegerelateerd, echter weet Lee hier een frisse, moderne draai aan te geven. De sound is krachtig, ondersteund door zeer gestructureerd sound design. Een producer om in de gaten te houden.

 

 

Ponzu Island – Ponzu Beach EP

Apersonal Music

Oordeel zelf over dit mysterieuze project uit Australië genaamd Ponzu Island. Er is geen info beschikbaar over de artiest. Zijn eerste poging komt in de vorm van een 3-track EP, waaronder ‘Super Koto’, ‘Ponzu Beach’ en ‘Ponzu Logic’. Om de EP af te ronden is Adras Fox aangesloten, een Aussie die al veel respect heeft gekregen voor zijn perfecte microhouse-producties. Andras maakt van de track ‘Super Koto’ een uitgebreide mix met een lagere BPM. Aan de andere kant maakt Apersonal’s lokale producent Trujillo een diepe en donkere remix van ‘Ponzo Logic’. Je belandt daarmee midden in de woestijn en vraagt je af hoe je er bent gekomen…


Volg TIOH op Facebook:


Luther Davis Group – You Can Be A Star (Daphni edit)

JIAOLONG

Jiaolong en Now Again hebben samengewerkt met een speciale 12-inch als resultaat. De Daphni edit van Luther Davis Group’s discoclassic ‘You can be a star’ komt regelrecht van Daphni’s Fabriclive 93 mix. Deze mix is afgelopen zomer al vele malen gebruikt in dj-sets van Daphni en vrienden. Het origineel is te horen aan de B-kant, dansbare disco en ideaal als afsluiter van een set. De EP wordt geleverd in een speciale hoes, ontworpen door Tazelaar Stevenson.

 

Goldie – Inner City Life 2017

Metalheadz

Deze beperkte oplage via het legendarische Metalheads-label bevat de niet eerder gepubliceerde remix door Burial van Goldies klassieker ‘Inner city life’. Remastered en voor het eerst op vinyl. De single bevat ook een 2017 make-over van ‘Inner City Life’. De 12-inch is in een oplage van 1500 stuks op 180 gram vinyl uitgebracht. Een klassieker in een nieuw jasje: een must have!

Sven Weisemann – Bilateral Relations Ep

ECHOCORD

Sven Weisemann’s nieuwe release ‘Bilateral Relations’ EP is in september uitgekomen via Echochord te Kopenhagen, bestaande uit vier originelen van een Duitse producent. Weisemann draait al een tijd mee in de ondergrondse house- en technoscene. Als dj startte hij in 1997 in Berlijn. Zoals altijd levert Sven kwaliteit in de richting van dub techno met pakkende, emotionele melodieën en atmosferische sounds. Zijn producties zullen nimmer teleurstellen.

https://www.youtube.com/watch?v=vKbA_NBKUI8&feature=youtu.be


Hauz Of Wax

Vinylspeciaalzaak Hauz Of Wax is gevestigd in BANK15, Spoorlaan 350 in Tilburg. Zie ook hun website en Facebookpagina.

Tracks van de Maand - Hauz of Wax

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

Deadmau5 komt exclusief naar 013 met spectaculaire show

Op maandag 13 juni 2022 komt één van de meest herkenbare artiesten ter wereld naar Poppodium 013. Deadmau5 brengt...

Bass music in november: De tips van Daan Coerver

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan...