Bekijk de mini-docu ‘HOOP DOET RAVEN’: Hoe dealt de dance met corona?

-

Home » Features » Bekijk de mini-docu ‘HOOP DOET RAVEN’: Hoe dealt de dance met corona?

De mini-documentaire ‘HOOP DOET RAVEN’ is nu te zien via This Is Our House (Facebook, YouTube en onderaan dit artikel). In de 15 minuten durende video zoomen journalistiekstudenten Casper Gout en Sam van Ierssel (oud-stagiaire TIOH) in op de veranderende dancescene ten tijde van corona. Ze interviewden diverse kopstukken, onder wie Ilja Reiman (Multigroove), Remko Hermans (Intents Festival) en Jorn Lukaszczyk (ex-Club Basis).

Dance zit verweven in de Nederlandse cultuur. Wat zo’n 30 jaar geleden begon als een kleine underground scene, is uitgegroeid tot een toonaangevende, commerciële grootmacht.

Het jaar 2020 zou alles zou gaan overtreffen. Maar toen kwam corona. Duizenden werknemers, miljoenen bezoekers en miljarden aan omzet. In één klap kwam alles stil te liggen.

Hoop doet raven

Terug naar underground?

Hoe moeten we nu verder? Gaan we terug naar hoe het ooit als een undergroundscene begon? Met bijvoorbeeld de illegale raves die we het afgelopen jaar al veelvuldig zagen opduiken? (Hier onze serie over ravecultuur)

In ‘HOOP DOET RAVEN’, powered by TIOH, nemen Casper Gout en Sam van Ierssel (oud-stagiaire TIOH) de veranderende dancescene ten tijde van corona onder de loep. Ze interviewden diverse hoofdrolspelers en kenners, zoals Ilja Reiman (Multigroove), Remko Hermans (Intents Festival) en TIOH-hoofdredacteur Mark van Bergen.

Ze spreken onder meer over de opkomst van de dancescene, de veranderingen door de jaren heen en of er nog hoop voor een glansrijke toekomst is.

HOOP DOET RAVEN is nu te zien:

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Redactie
Redactiehttp://tioh.nl/
Redactie-account van TIOH, gebruikt voor algemene items of incidentele gastbijdragen. De naam van de schrijver vind je dan bovenaan het artikel.

Gerelateerd

De top 3 hardstyle releases in juni 2022: dit zijn de beste tracks

Elke maand komen er honderden nieuwe releases uit. En elke maand staan er tientallen nieuwe artiesten op met nieuwe...

Hardstyle tips in juni 2022: deze highlights mag je niet missen

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en...