zondag, december 5, 2021
spot_img
HomeFeaturesTrance in maart: De tips van Erwin Herkelman

Trance in maart: De tips van Erwin Herkelman

-

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Daan Coerver tipt je het beste op het gebied van bass music en Huisbaas Mark van Bergen geeft je tips op het gebied van house en techno. Urban en eclectic worden verzorgd door Chris Breuer, EDM en future house door Juliano van der Knaap en Mandy van der Donk en Peter de Valck zijn specialist binnen de harde stijlenErwin Herkelman weet alles van tranceHieronder zijn persoonlijke tips voor maart 2021.

Fisherman Extended – 30 hour Birthday stream

27 en 28 februari, Twitch

Hij is vandaag (25 februari) jarig, maar aanstaand weekend ben je uitgenodigd om langs te komen. Op Twitch wel te verstaan. Fisherman viert zijn verjaardag met een livestream van maar liefst 30 uur. Dat doet hij niet alleen, hij heeft ook een aantal collega-dj’s uitgenodigd die het feestje meevieren. Husman, Linz en voormalig duopartner Hawkins zijn een aantal namen die acte de présence geven.

De warming up verzorgt hij zelf. Om 8.00 ’s ochtends trapt hij af met een 4-uur durende progressive-set. Linz neemt het vervolgens over waarna alle andere subgenres binnen de trance worden aangedaan: vocal trance, uplifting, 138, trance classics, hardtrance; je kunt zelfs een uurtje pure techno verwachten.

- Advertisement -

De livestream volg je via zijn Twitch-kanaal en je kunt indien gewenst ook zelf bijdragen aan de uitzending. In het voorlaatste uur draait hij de verzoekjes die hij via Facebook ontvangt. Uiteindelijk sluit Fisherman de livestream af met de ‘grande finale’ van 13.00 tot 14.00 op 28 februari.


Ebb & Flow Series

Medio maart, Enhanced Music

Afgelopen maand introduceerde Enhanced Progressive, een sublabel van Enhanced Music Ltd., hun Ebb & Flow Series. Een sampler-serie waarin zij hun uitgebreide range aan substijlen willen laten horen. Het label van het Amerikaanse duo Tritonal kwam op 12 februari met deel 1.

Een van de grootste talenten van het label, trance- en progressive dj Farius, koos voor die release drie nieuwe tracks uit die wat hem betreft tonen wat Enhanced Progressive allemaal in huis heeft. Het begint met het melodieuze ‘Retrospective’ waarin producers Heard Right & Dyssa zich hebben laten inspireren door de sound van de jaren ’80. Vervolgens draagt Tephra een stevig steentje bij en het geheel wordt afgesloten door Sysdemes met een meer naar techno neigend geluid.

Het is al met al een heerlijke compilatie die smaakt naar méér. Ik hoop dan ook vurig dat zij hier een maandelijkse release van maken zodat we in maart Ebb & Flow 2 kunnen verwachten. De komende dagen zullen we het in ieder geval nog met de eerste editie moeten doen. Maar dat is geen straf. Beluister het album hier ook via Soundcloud.


Luistertip: Thomas Coastline

Na het schokkende overlijden van i_o vorig jaar, was het op 24 februari 2021 opnieuw een zwarte dag voor de trance-wereld. Tomás Malina is op 35-jarige leeftijd overleden na een jarenlang gevecht tegen kanker. Als Thomas Coastline bracht hij veel trance- en progressive tracks uit op labels als Black Hole Recordings en Pure Trance.

Rond zijn 16de begon hij met het maken van muziek en bracht eerst onder zijn alias Bass Detect een aantal hardtrance-tracks uit. Later sloeg hij een wat meer melodieuzere richting in. In 2008 beleefde hij zijn doorbraak toen zijn single ‘After Hour‘ voorbij kwam in A State of Trance.

Hij was onlosmakelijk verbonden met het Transmission Festival in Praag waar hij steevast de warming-up sets verzorgde. De organisatie achter het festival was dan ook een van de eersten die hun medeleven betuigden na het overlijden van de dj. Daarna stroomden de geschokte reacties van collega-dj’s binnen. En als daar één ding uit duidelijk werd is dat hij een geliefd collega was.

Hier vind je de volledige discografie van Thomas Coastline op Spotify. En hieronder een van zijn laatste sets voor het Transmission-festival.


Meer maandtips

Check ook de overige maandtips van onze Huisgenoten.

- Advertisement -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Erwin Herkelman
Enthousiast muziekblogger en tranceliefhebber. Bijzonder geïnteresseerd in de historie van de housemuziek. Leest graag boeken en kijkt documentaires. Wil jij dat Erwin verslag komt doen van jouw festival of evenement? Of heb jij nieuwe trance of house releases voorbij zien komen die zeker niet mogen ontbreken in de maandelijkse top-3? Tip dan nu de redactie van This Is Our House.

Gerelateerd

Trance in december: De tips van Erwin Herkelman

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....

Hardcore in december: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...