vrijdag, februari 23, 2024

House en techno in april: de tips van Casper Gout

-

Home » Features » Maandtips » House en techno in april: de tips van Casper Gout

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights. Casper Gout is onze specialist op het gebied van house en (hard)techno. Hieronder lees je zijn tips voor april 2022.

Voam

2 april 2022 – Parallel, Amsterdam

Een grandioze live-act, dat is waar Karenn (Blawan en Pariah) bekend om staat. De twee Britse producers houden er beiden succesvolle solo-carrières op na, maar samen zijn ze minstens zo succesvol. Op 2 april kun je in Amsterdam-Noord genieten van een DJ-set en een liveset van het duo. De Nederlandse Jasmín is er ook als support van het duo.

Check het event hier!

PollerWiesen Opening

10 april – Jugendpark, Keulen

Het is te hopen dat het weer geen roet in het eten gooit, maar toch tip ik (eindelijk weer) een outdoor event! Het Duitse PollerWiesen Festival is een geliefd festival in de regio Nordrein-Westfalen met fantastische programmering. Helaas, ook zij konden lang niets organiseren vanwege corona. Maar PollerWiesen is back!

Bij zonnig weer kun je in Keulen genieten van de eclectische sound van Bambounou, de uptemo techno van Mama Snake of de Duitse raggers van Kobosil. De programmering is lekker divers, waardoor je gedurende de dag telkens van iets nieuws kan genieten. Heb je een kaartje en wordt het nou tóch rotweer? Geen zorgen. De organisatie beslist drie dagen van tevoren of het weer goed genoeg is voor een feestje. Is dat niet het geval, zijn er drie data om naar uit te wijken. Kaartjes blijven geldig voor alle data.

Check het event hier!

DGTL Amsterdam

15 t/m 17 april – NDSM Werf, Amsterdam

Pasen. Een periode vol liefde, gezelligheid en chocola… En natuurlijk DGTL! Na een veel te lange gedwongen afwezigheid, vieren wij van This Is Our House dit jaar Pasen in Amsterdam bij onze vrienden van DGTL. Wij zullen het hele weekend verslag doen op onze Instagram, dus volg ons als je niets wil missen!

Dan de tips… Ik zal het kort houden, want eerlijkheid gebied te zeggen dat ik dit hele artikel aan DGTL had kunnen wijden. De keuze is reuze. Voor zaterdag en zondag geef ik een housetip en een technotip. Waar je gaat dansen, mag je dan helemaal zelf kiezen.

Voor de zaterdag: Folamour en SPFDJ. Folamour heeft een speciaal plekje in mijn hart vanaf het moment dat ik zijn legendarische Boiler Room zag. Hij mixt house en disco en krijgt het publiek op de banken met zijn trackselectie. SPFDJ is een powervrouw uit de Duitse Herrensauna-stal. Haar trackselectie is niet mals, maar toch gestroomlijnd — en dat klinkt heel vet.

De zondag dan, het paasstuk zelf: John Talabot & Mano Le Tough en ROD & Deniro. Twee duoacts, die in hun stijlen bekend staan als top-dj’s en selectors. Bereid je voor op twee super toffe clashes vol leftfield-house bij de eerste act, en een blend tussen snoeiharde en de wat diepere platen in de techno.

Thuishaven Techno Special Weekender

23 & 24 april – Amsterdam

Een technogathering op het vrolijkste raveterrein van Nederland: de Thuishaven techno special. Ditmaal staat de line-up vol met mijn persoonlijke favorieten. Tippen moest dus wel!

Ga sowieso even kijken bij Kaiser. Die man ademt techno. Hij maakt ontzettend veel muziek zelf en die klinken allemaal zo ontzettend lekker. Datzelfde geldt voor Setaoc Mass, die met zijn label en producties voor mij echt een van de key figures in de huidige scene is.

Voor de wat rauwere sounds: Tommy Four Seven. Ik zag hem ooit op Reaktor en de gecontroleerde, maar de ontzettende industriële sound die hij pusht is me altijd bijgebleven. Het is donker, maar uplifting. In de juiste setting is dat super bijzonder!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Casper Gout
Casper Gout
Sinds jong al een danceliefhebber, maar tegenwoordig is het vooral techno wat de klok slaat. Schrijft graag verhalen vanuit zijn eigen interesse met als doel het publiek iets wijzer te maken over de wereld van elektronische muziek. Buiten het schrijven organiseert Casper feesten voor Bauplan en draait hij zelf plaatjes onder het alias Rausch.

Gerelateerd

Het beste van Het Huis, voordat we stoppen: 8 jaar TIOH in 8 top-items

Na ruim 8 jaar komt op 1 september een einde aan This Is Our House. We gaan door als...

Tijdperk TIOH eindigt na 8 jaar: Dit waren de hoogtepunten van Mark van Bergen

Op 1 juli bestond This Is Our House 8 jaar. Het was meteen onze laatste verjaardag, want per 1...