maandag, december 4, 2023

Hardstyle/hardcore in december: de partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in december: de partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. This Is Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor december 2016.

St8ment: Synth & Beat

De Effenaar Eindhoven, 3 december

Een heerlijk avondje is gekomen… in De Effenaar in Eindhoven. Met als cadeau een line-up met een fijne opbouw van euforische hardstyle naar raw. St8ment tip ik vaker, gewoon omdat het een fijn kleinschalig feestje is voor een goede prijs met een prima line-up. De Synth & Beat-editie is ieder jaar zo’n editie die je niet snel vergeet (als je niet te veel hebt gedronken natuurlijk). Op de een of andere manier is de vibe altijd goed.

St8ment

Wellicht komt het door de ‘gift mix’ van 15 minuten, deze editie tussen 1.15 en 1.30 uur. Even losgaan met Sint en Piet, dat heeft wel wat. Dit kwartiertje is ook het bruggetje van euforisch naar raw. St8ment wordt geopend door The Z., daarna volgen Adrenalize en Cyber. Zeker Cyber is een naam om in de gaten te houden, vind ik. Hij maakt leuke tracks, waarvan Perception mijn favoriet is. De platenkeuze in zijn sets is ook leuk. Zijn fysieke performance is echter wat statisch.

Het rauwe randje van de avond wordt verzorgd door Adaro en Unresolved. Adaro is in mijn ogen één van de betere dj/producers in de scene. Hij maakt hele vette tracks, maar daarnaast is hij ook een échte verschijning behind the decks. Zijn energie werkt aanstekelijk. Unresolved heeft mij tot nu toe nog niet kunnen verrassen, maar dat laat ik alsnog graag gebeuren op een koude winternacht in Eindhoven.

>> Event

Supersized Freestyle Special

Poppodium 013 Tilburg, 3 december

Nog een Sinterklaasfeestje, maar dan in Tilburg. En, niet onbelangrijk, het feest gaat hier tot 06.00 uur door. Een hele fijne ontwikkeling daar in 013, waar tijdens Euphoria in november de eindtijd voor het eerst met een uurtje werd verlengd.

Op deze Freestyle Special staan leuke battles gepland. Darkraver vs. Deepack, Zany vs. Luna, Francois vs. Ransom, Vince vs. Panic, Orphan vs. Pat B en Paul Elstak vs. Kasparov. Zeker in een concept waarbij alles kan en alles mag op muzikaal gebied, zijn dit soort battles leuk.

Als ik er eentje moet uitpikken, ga ik voor Darkraver vs. Deepack. Darkraver is bij wijze van nog in staat om een carnavalskraker in te mixen en de mannen van Deepack zijn ook niet vies van wat gekkigheid.

>> Event

Snakepit

Klokgebouw Eindhoven, 10 december

Jarenlang organiseerde b2s Project Hardcore in het Klokgebouw in Eindhoven, maar het was blijkbaar tijd voor iets nieuws. Samen met Art of Dance komt b2s nu met Snakepit.

Dit is er eentje voor de hardcore to the bone stuiterballen onder ons. Hardcore, uptempo hardcore, frenchcore, terror: hard zal het gaan. Het bundelen van de krachten lijkt me helemaal geen gek idee. Art of Dance zit met evenementen als Dominator en Masters of Hardcore diepgeworteld in het hardcore-wereldje. b2s organiseert al jaren evenementen in het Klokgebouw.

Snakepit

Black Flowers debuteert op Snakepit. De nieuwe live-act bestaat uit DaY-már en Icha en staat om klokslag 12 uur in de grote zaal. Mijn advies: ga daar zeker even kijken!

>> Zie ook: Het Dominator-gevoel van Korsakoff, Nosferatu en Icha <<

Een andere live-act kon mij op Dominator wel bekoren. Scarphase, bestaande uit Partyraiser en F.Noize knalde op het E3-Strand in Eersel goed door. Dat moet in de grote zaal in het Klokgebouw dus ook wel lukken.

>> Event 

Ace of Spades

De Molenheide Schijndel, 17 december

Verrassend presenteerden Paaspop Events en WiSH Outdoor in september hun unieke samenwerking: Ace of Spades. Een nieuw hardstyle-evenement in Schijndel, met een line-up van formaat. Van deze organisaties mag je ook wel wat verwachten, gezien hun staat van dienst met evenementen als WiSH Outdoor, Paaspop en WE ARE ELECTRIC.

Ace of Spades

Ace of Spades is, in tegenstelling tot eerder genoemde evenementen, 100 procent hardstyle. In manege De Molenheide is plek voor 4500 partypeople. Gezien de sterk zichtbare marketingcampagne en achtergrond van beide organisaties zou het me niet verbazen als dit feestje uitverkocht zal raken.

Omdat het allemaal nieuw is, valt over de invulling of het karakter van het feest niets te zeggen. Kijkend naar de line-up, hoef je geen glazen bol te hebben om te voorspellen dat de dag (van 15.00 tot 01.00 uur) euforisch begint en hard eindigt. Frontliner, D-Block & S-Te-Fan, Atmozfears, Sound Rush, NSCLT, Devin Wild en Galactixx zorgen voor de euforische sound, Frequencerz en vooral Gunz For Hire gaan het tempo opschroeven. Ik ben vooral benieuwd wat me qua concept te wachten staat.

>> Event

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Hardcore in november: De tips van Joes Maas

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huisgidsen je tips voor de beste evenementen voor de komende maand. Huisgids...

Roughstate Alliance blikvanger op 3e editie van Ace of Spades

De line-up voor de 3e editie van Ace of Spades is bekendgemaakt. Het optreden van Roughstate Alliance - een...