dinsdag, februari 27, 2024

Hardstyle/hardcore in oktober: partytips van Bart Elzendoorn

-

Home » Algemeen » Hardstyle/hardcore in oktober: partytips van Bart Elzendoorn

Where’s the party?! In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je vanaf nu koers richting het betere feestgedruis in het zuiden. Our House-mede-eigenaar Bart Elzendoorn is huisspecialist der hardere stijlen en stuiterbal van beroep. Je kent hem o.a. van zijn eerdere partytip-rubriek Hard Met Bart. Hieronder zijn persoonlijke partytips voor oktober 2016.

St8ment, Eindhoven, 8 oktober

Het festivalseizoen van 2016 is helaas definitief voorbij. We moeten dus weer naar binnen toe en gelukkig dienen zich meteen fijne feestjes aan in oktober. Het leuke aan het indoorseizoen vind ik de intieme party’s. St8ment in de Effenaar in Eindhoven is zo’n feest waar ik al jaren graag naartoe ga. Van de 15 edities sinds maart 2012 was ik er 9 keer bij. De 16e editie op 8 oktober wordt dus mijn 10e keer, reden voor extra feest!

St8ment

Het feest wordt gehouden in de grote zaal van de Effenaar. Iedere editie heeft een ander thema en dit keer draait de avond om Titan – The One Who Knocks. Titan is inmiddels een grote meneer in de hardstylescene. Bekend van tracks als ‘My Angel’, ‘The Hour of the Night’, maar zijn grootste hit scoorde hij samen met Frequencerz (‘Getting Off’).

Afgelopen festivalseizoen had deze man uit de stal van Fusion Records onder meer een succesvolle The One Who Knocks-hosting op Megabase Outdoor in Almere. Dit wordt nu dunnetjes overgedaan op de eerste editie van St8ment na de zomerstop.

Titan is een beer van een kerel en daar hoort dan ook een flinke partij stevige hardstyle bij. Dit is een avond voor de liefhebbers van raw hardstyle, zeker met de wetenschap dat ook Sub Zero Project, Thera, Jason Payne en Nightfall in de line-up staan.

Fanaticz, Oisterwijk, 15 oktober

Fanaticz kennen we van Intents Festival en wordt voor het eerst als los evenement georganiseerd. Dit is de area op Intents Festival waar raw hardstyle de boventoon voert. Dat zal in de Leerfabriek in Oisterwijk niet anders zijn.

Dit is een locatie waar ik graag naar een feest ga. Het voormalige ketelhuis aan de rand van Oisterwijk, naast het spoor, heeft een lekker rauwe uitstraling. Niet alleen aan de buitenkant, maar ook binnen. Hier feest je gewoon nog tussen de machines en dat heeft toch meer charme dan een kale zaal.

Fanaticz

De populariteit van raw hardstyle is onmiskenbaar. De Fanaticz-area op Intents Festival was afgelopen zomer goed bevolkt. Ik verwacht dan ook een full house op 15 oktober. De line-up bestaat uit Radical Redemption, Act of Rage, Sub Zero Project, Sub Sonik, D-Sturb, Requiem en The Shade.

Graag wil ik daar Sub Sonik kort uitlichten. Hij heeft er in korte tijd voor gezorgd dat je niet meer om hem heen kunt in de scene. Tracks als ‘Look At Me Now’, ‘Go Fuck Yourself’ en ‘Headbanger’ (collab met Sub Zero Project) zijn daar verantwoordelijk voor. Daarnaast werkt zijn energieke uitstraling tijdens zijn set aanstekelijk. Aanrader dus!

Ctrl.Alt.Delete, Eindhoven, 28 oktober

Hoppakee, Delete in mijn eigen hometown! Wie mijn partytips vaker leest, weet dat ik veel liefde heb voor de sound van Delete. En dat hij op vrijdag 28 oktober op steenworp afstand van mijn huis draait in Dynamo, zie ik als een cadeautje. Ctrl.Alt.Delete is – de naam zegt het al – zijn eigen feestje.

Delete
Foto: Tessa van Nuland fotografie

De Australiër heeft een hele herkenbare, eigen sound. Hard, soms misschien zelfs wel lomp, maar wel met veel sfeer en gevoel. Dat klinkt misschien raar, maar als je een aantal tracks van hem luistert weet je wat ik bedoel. Naar mijn mening werd deze man lange tijd ondergewaardeerd. Gelukkig is dit nu niet meer het geval en zien we deze held op zowel grote als kleine feestjes.

Naast Delete staan in de hoofdzaal ook Deetox, Main Concern, Malice, Rooler, N-Vitral en Invector. Allemaal namen die perfect aansluiten op de sound van Delete. Main Concern is helaas aan een afscheidstour bezig. Dit Zweedse duo heeft een sound waar je aan moet wennen (een soort mix tussen hardstyle, techno en industrial), maar het feest diep in de nacht lekker weg. Wil je deze mannen nog een keer live zien, dan is Eindhoven op 28 oktober the place to be.

Unlocked, Utrecht, 29 oktober

De wintertijd wordt in de nacht van 29 op 30 oktober Unlocked in de Jaarbeurs in Utrecht. Dat betekent automatisch een uur langer feesten en daar worden we allemaal gelukkig van, toch? Unlocked wordt voor de 2e keer georganiseerd door b2s en dit feest mag met 5 area’s (hardstyle, hardcore, freestyle, raw hardstyle en uptempo) gerust een binnenfestival worden genoemd. Een feestje in het midden van het land, maar met duidelijke zuidelijke invloeden.

Unlocked

Om 03.00 uur ’s nachts gaat de klok een uur terug. Die wintertijd wordt Unlocked met vijf showcases. Twee daarvan worden verzorgd door Brabantse dj/producers: Adaro en Zany.

Adaro (check hier zijn mix + interview) neemt je tijdens zijn showcase ‘The Dark Journey’ mee op een muzikale reis door zijn eigen tracks, remixes, collabs en tracks van Gunz For Hire. Dat maakt de showcase ook meteen bijzonder omdat Adaro normaal gesproken in zijn sets vooral materiaal van andere dj’s draait.

Zany startte een jaar geleden met zijn podcast InZanity. Daarmee maakte hij ook de stap van hardstyle naar freestyle. Dat betekent niet dat Zany geen hardstyle meer draait, maar zijn sets bestaan tegenwoordig uit meer dan dat.

Hij had sinds het begin van de podcast meerdere succesvolle InZanity-hostings. In een interview dat Our House vorig jaar had met Zany, gaf hij aan dat InZanity voor feest staat. En dat zal het tijdens de showcase op Unlocked ongetwijfeld weer worden.

Bass Modulators, GUERILLAS en Dr. Peacock zijn verantwoordelijk voor de andere showcases.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

House en techno in februari: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...

House en techno in november: De tips van Mark van Bergen

In aanloop naar de nieuwe maand geven 3 van onze vaste gidsen je koers richting het betere feestgedruis, bijzondere releases en...