donderdag, oktober 5, 2023

Warm-up naar de 1e Rampage Open Air met Crowsnest en Eatbrain

-

Home » Puinhoop Kollektiv » Warm-up naar de 1e Rampage Open Air met Crowsnest en Eatbrain

Op 26 en 27 juli is de eerste editie van Rampage Open Air. Het nieuwe festival nestelt zich op het Kristalpark in Lommel, België, waar voorheen ook Daydream Festival plaatsvond. De organisator van ’s werelds grootste indoor dubstep- en drum-‘n-bass-festival zoekt het nu dus ook in de buitenlucht. This Is Our House zocht twee van de heftigste ROA-showcases op voor een warm-up richting het festival: Crowsnest Audio en Eatbrain League. “Sommige mensen vergelijken de fans met een sekte… Wat niet te ver van de waarheid is!”

De grootste trekkers van Rampage Open Air? Dat zijn onder meer een live performance van Dirtyphonics, shows van Jon Gooch (onder zijn beide aliassen Feed Me en Spor) en een back-to-back van 12th Planet en Doctor P. Verder is er Disciple Presents met Virtual Riot en Barely Alive b2b PhaseOne. En als kers op de taart: een set van Flux Pavilion.

Ook zijn er nog twee acts toegevoegd aan de lijst na de bekendmaking van het hele arsenaal. Dit zijn de Amerikaan Riot Ten en de Britse formatie Virus Syndicate. Voor een uitgebreide kijk op de line-up, check de eerder verschenen aankondiging op This Is Our House.

Hard, harder, hardst

Twee showcases die opvallen tussen de rest zijn die van Crowsnest Audio en Eatbrain League. Ze representeren respectievelijk de donkerste dubstep en de diepste drum-‘n-bass genres. Beide labels nemen een aantal artiesten mee om de duistere, heftige en intense vibes over te krijgen naar het publiek.

Crowsnest komt voornamelijk deathstep brengen met Code:Pandorum – labeloprichter en eigenaar, Autodrive en Qoiet. Eatbrain neemt Jade, Agressor Bunx, L 33 & Coppa mee voor een heftig lading aan drum-‘n-bass en neuro.

Deze mogelijkheid voor beide organisaties op Rampage Open Air was voor TIOH genoeg reden om enkele vragen te stellen aan deze uitverkorenen.

L 33

 

Hoe is het om Crowsnest Audio te vertegenwoordigen op Rampage Open Air?

Code:Pandorum: “Crowsnest is mijn baby. Ik kan niet blijer zijn met deze kans om de duisterste kant van elektronische muziek te representeren op een van de grootste festivals op de wereld.”

Autodrive: “Ik ben gewoon trots om het geluid van mijn gang te mogen verspreiden!”

Qoiet: “Ik voel me er geweldig bij. Ik hoop dat ik iets nieuws naar kan brengen en mezelf kan onderscheiden van de heavy-edm-scene op Rampage Open Air.”

Code:Pandorum

 

Hoe voelt het om Eatbrain League te mogen vertegenwoordigen op ROA?

Jade: “Ik hoor al lang verhalen over de geroemde Rampage-evenementen. Ik wilde het al lang meemaken. De grote indoorserie is beroemd. Het is een eer om deel uit te maken van het eerste Rampage-festival, al helemaal met de gedachte dat de sfeer van de events niet echt draait om onze neuro-stijl. Ik voel me een trotse Neurofunk-ambassadeur bij het Jumpup empire!”

MC Coppa: “Het is top dat Ramage ons heeft uitgenodigd om het Open Air event te verduisteren. Ik heb gelukkig al veel mooie Eatbrain-shows mogen doen over de jaren. Dit wordt weer een speciale dag, geen twijfel mogelijk.”


Volg TIOH op Facebook:

Help jezelf, en geef je like! Je blijft zo op de hoogte van het laatste nieuws uit de scene en van onze video’s en achtergronden.


 

Agressor Bunx: “Geweldig om deel uit te maken van dit festival. Het voelt goed de neurofunk-scene te mogen representeren. We zijn erg dankbaar.”

L 33: “Een extreem grote eer. Ik heb nooit de kans gehad een editie van Rampage te bezoeken, maar wat ik heb gezien is next level business. Dit wordt er een voor de boeken.”

Dit wordt er een voor de boeken

Agressor Bunx

Liefde voor de muziek

Op de vraag hoe de mannen van Crowsnest van hun muziek zijn gaan houden, reageerden twee van hen instemmend op elkaars reacties. Code:Pandorum legt uit altijd al van horror gehouden te hebben en diezelfde momenten te willen recreëren in audio.

Daar sloot Autodrive zich bij aan door de bruutheid te belichten van de muziek. Qoiet ging voor een ietwat andere invalshoek en duidde op de emotionele component van diens muziek. Hij staat bekend om het doen van live vocals bij zijn shows en probeert zo die gevoelens over te brengen bij het publiek.

De vijfkoppige Eatbrain-formatie die naar België af gaat reizen wijst vooral op de geweldige energie. Zowel L 33 als Agressor Bunx en MC Coppa houden van de ‘razernij’ die het publiek laat zien bij drum-‘n-bass.

Jade doet er nog een schepje bovenop: “De rauwe energie en tempo-spiced muziek met oneindige diepe duisternis als luisteraar en de complexe, technische structuur van neuro als producer.” Een hele mond vol.

Jade

Respect en acceptatie

Wat van buitenaf misschien lijkt op één grote bende is iets compleet anders. Autodrive laat weten dat de underground scene erg sterk is op het moment. Het is wel een minder grote en minder mainstream groepering. De muziek evenals het publiek is veel harder, vrijer en gepassioneerd en dat haalt niet zomaar alle podia, dan worden er alternatieven gezocht. Aparte locaties en innovatieve productie.

Wanneer je je waant in dit wereldje, deze community, draait het toch alom om acceptatie. Dit geldt voor de echte wereld, maar ook online groepen. Alle artiesten die we spraken zien dat zo. “Het is een plek zonder seksisme, zonder racisme en zonder discriminatie. Het is een hechte flow met mensen van overal op de wereld. Respect voor elkaar is erg belangrijk, ongeacht afkom, leeftijd of andere identificaties.”

Alhoewel Code:Pandorum nog wel het volgende te zeggen had: “Sommige mensen vergelijken de fans met een sekte… Wat niet te ver van de waarheid is!”

Qoiet in Bootshaus

Constante Verandering

De meningen over de bewegingen in de bass muziek lopen parallel. De scene groeit volgens de heren. Genres als dubstep en drum-‘n-bass spelen zich nog veel ondergronds af. Maar daar zit verandering aan te komen. Het zijn niet echt meer niche-genres, ze mengen zich meer met andere stromingen.

Coppa: “Er komen meer en meer stijlen bij. Veel elementen die vroeger populair waren komen nu juist terug. Een soort circulaire evolutie. Dat zorgt voor nostalgische vibes bij de oude garde en nieuwe innovaties voor de nieuwe.”

Volgens Code:Pandorum wordt de scene over het algemeen groter, maar vinden er op minder locaties feesten plaats. Dit zorgt voor een soort lokale concentraties voor de genres. Zo bezoeken mensen uit Nederland veel feesten in België en Keulen.

MC Coppa

 


Rampage Open Air

Vrijdag 26 en zaterdag 27 juli, Kristalpark, Lommel (België). Zie de eventpage voor meer informatie.

 

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.
Wessel Hop
Wessel Hop
Enthousiast game- en muziekliefhebber. Bezoekt graag events en is hobby-producer in zijn vrije tijd. Voelt zich thuis in uiterste genres, maar heeft een voorliefde voor bass music. Als Baas van de bass covert hij deze stijlen dan ook voor TIOH.

Gerelateerd

Harde bass met Halloween: Een exclusieve preview van ‘Crowsnest Elite #3’

(English below: click here) Het aller-donkerste dubstep label ter wereld, Crowsnest Audio, brengt jaarlijks een compilatiealbum uit. Ditmaal op 31...

Bass music in november: De tips van Wessel Hop

In aanloop naar de nieuwe maand geven onze vaste Huis-gidsen je koers richting de betere events, bijzondere releases en andere highlights....