Ran-D

Een Meesterwerk in de Hardstyle Muziekscene

Randy “Ran-D” Wieland, geboren op 18 mei 1981 in Zeeland, is niet zomaar een Nederlandse DJ en muziekproducent; hij is een ware pionier in de hardstyle muziek. Sinds zijn eerste track “D-Pression” in 2006 uitgebracht werd op Special Records, heeft Ran-D een indrukwekkende reis gemaakt binnen de wereld van de elektronische muziek.

Beginjaren en Doorbraak

Zijn muzikale carrière nam een vliegende start met die eerste release, waarna hij al snel zijn muziek uitbracht onder het grote hardstyle label A2 Records, een sublabel van Scantraxx Recordz. Gedurende zeven jaar bleef hij trouw aan A2 Records, maar in maart 2015 besloot hij samen met Frequencerz, Adaro en B-Front een nieuwe weg in te slaan door het hardstyle label Roughstate Music op te richten.

Iconische Tracks en Samenwerkingen

Ran-D staat bekend om zijn krachtige covers en originele tracks, zoals zijn bekende cover van “Zombie” door The Cranberries. Andere opmerkelijke werken zijn “Living for the Moment”, “Firestarter”, en “Hurricane”, die de eerste plaats behaalde in de Q-dance Top 100 van 2018. Zijn samenwerkingen strekken zich uit over de hele hardstyle scene, met namen als Alpha2, Zatox, Zany, B-Front, Phuture Noize, Crypsis en Digital Punk.

Gunz For Hire: Een Dynamisch Duo

In 2011 richtte Ran-D samen met Adaro de hardstyle live-act Gunz For Hire op, waarmee ze hits scoorden zoals “Bella Ciao” en “Armed & Dangerous”. Deze act heeft niet alleen de manier waarop hardstyle wordt ervaren veranderd, maar heeft ook een nieuwe dimensie toegevoegd aan live optredens binnen het genre.

Een Gevierde Carrière op Podia Wereldwijd

Ran-D’s invloed strekt zich ver uit buiten de studio; hij is een graag geziene gast op internationale podia. Van Qlimax en Hard Bass in Nederland tot Defqon.1 Festival in Australië, Nederland en Chili, en niet te vergeten Daydream Mexico en Decibel Outdoor Festival. Zijn optredens zijn legendarisch en trekken fans van over de hele wereld.

Een Exclusieve Ervaring met X-Qlusive

In januari 2017 kreeg Ran-D de eer om een X-Qlusive event te hosten, georganiseerd in samenwerking met Q-Dance. Dit event, gehouden in de AFAS Live in Amsterdam, markeerde een hoogtepunt in zijn carrière en toonde zijn status als een van de leiders in de hardstyle gemeenschap.

Ran-D blijft een inspiratiebron voor zowel aanstormend talent als gevestigde artiesten binnen en buiten de hardstyle scene. Zijn muziek, die zowel krachtig als emotioneel is, en zijn onvergetelijke live-optredens blijven de norm stellen in een steeds evoluerende muziekindustrie.