zaterdag, september 23, 2023

Rock The House #98: Daniel J

-

Home » Features » Rock The House #98: Daniel J

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun je meteen over ze lezen in een begeleidend interview. In aflevering 98 van Rock The House: Daniel J. De ultieme droom van deze techno DJ: draaien op Awakenings!

Naam: Daniël Hartogs
Woonplaats: Eindhoven
Leeftijd: 31
Residencies: Alter Club, Infected
Genre: Techno

Hoe zou je deze mix zelf inleiden?
“Ik plan eigenlijk nooit meer dan het eerste nummer van mijn sets, hierdoor vind ik zelf dat ik altijd heel goed kan inspelen op wat het publiek wil. Voor deze set heb ik geprobeerd mezelf in te beelden dat het mijn eerste setje is in een club, nadat alle Corona-ellende voorbij is.”

Wat was je eerste officiële optreden?
“Mijn allereerste optreden was in Poppodium Grenswerk in Venlo, voor RUIS NYE op 31 december 2016. De vriend van een toenmalig collega mocht daar een area hosten en had nog een DJ nodig, dus vanuit mijn slaapkamer was het meteen via een artiesteningang naar binnen, backstage mogen en de avond ook nog eens afsluiten. Super spannend allemaal!”

“Gelukkig vielen de zenuwen na de eerste paar platen weg en hoewel ik vast een paar foutjes heb gemaakt, was ons zaaltje de enige die aan het eind van het feest nog vol stond. Na 30 min langer doorgaan moesten we toch echt stoppen.”

Ons zaaltje was de enige die aan het eind van het feest nog vol stond

Hoe zou je het verloop van je carrière tot nu toe beschrijven?
“Ik heb het geluk gehad dat ik veel mensen in het nachtleven ken, daarom kon ik relatief snel al op veel plekken draaien. Vooral het op verschillende plekken mogen draaien zou ik een echte highlight noemen. Ik vind het altijd erg leuk om in een nieuwe club te komen en te zien hoe mensen daar losgaan.”

“Daarnaast was de release van mijn eerste EP een absoluut hoogtepunt. Daar heb ik erg lang naar uitgekeken en toen het eindelijk zo ver was, voelde het voor het eerst alsof ik ‘echt’ een DJ/producer was.”

Mooiste gig ooit?
“Infected Festival, met kop en schouders boven de rest uit. Niet alleen was het voor mij de allereerste keer op een festival draaien, maar ik ken de jongens van de organisatie al een tijdje en het was voor hun ook hun eerste keer een festival organiseren.”

“Alles viel die dag super op zijn plek en het was heel mooi om te zien hoe voor iedereen al het harde werken beloond werd. Daarnaast mocht ik de tweede area afsluiten, wat natuurlijk een extra kers op de taart was. Van begin tot eind genoten!”

Alles viel die dag super op zijn plek

Favoriete genre naast je eigen stijl(en)?
“Oei, daar zou ik niet 1 specifiek antwoord op kunnen geven. Ik luister echt naar alles, van lo-fi hiphop en jazz, via Flume en Linkin Park naar Travis Scott en Post Malone. Heel erg gevarieerd dus!”

Groot festival of kleine club?
“Momenteel zou ik groot festival zeggen, omdat dat hetgeen is waarvan ik denk dat we nog het langste op zullen moeten wachten. Normaal gezien kan ik zowel om te draaien als om te bezoeken beide heel erg waarderen. De vibe is bij beide zo anders dat ik er allebei van geniet.”

Welke artiesten vormen een inspiratiebron voor je?
“Ik kijk altijd heel erg op naar Speedy J, vooral zijn manier van draaien. Hij heeft zowat altijd 4 platen lopen, pakt overal elementen uit en brengt deze op een of andere manier toch altijd samen tot één geheel. Ik vond zijn laatste set voor Awakefest Online ijzersterk en heb die inmiddels ook alweer aardig grijs gespeeld.”

Hoe kom/kwam je de quarantaine door? 
“Hardware! Aangezien ik waarschijnlijk toch niet op vakantie ga/kan, heb ik besloten te investeren in bijv. de Roland TR-8S (drumcomputer) en de Roland TB-3 (bassline synth), de Arturia Microfreak (synthesizer) en de Moog DFAM (drum synth). Dit heeft me erg goed door de quarantaine heen geholpen. Daarnaast levert het muzikaal ook nog wat op.”

Ga je normaal gesproken zelf nog veel uit?
“Ik ben normaal gezien elke week wel ergens te vinden. Vaak omdat ik zelf moet draaien en daarna blijf hangen of iemand die ik ken moet draaien en ik kom supporten. Daarnaast zijn er veel Eindhovense initiatieven die erg leuk bezig waren qua programmering (MASCHINE bijvoorbeeld) en ik kan er altijd erg van genieten om te zien dat het nachtleven in Eindhoven weer enigszins opbloeit.”

Ultieme droom?
“Hoe afgezaagd het ook zal klinken, draaien op Awakenings. Ik denk dat dat toch een soort van ultiem vinkje op de checklist van veel techno-dj’s is, en het lijkt mij echt een ultieme gig.”


Daniel J

Spotify
Soundcloud

Meld je aan voor de nieuwsbrief

en krijg elke week het laatste dancenieuws rechtstreeks in je mailbox!

Je kan je op ieder moment afmelden voor de nieuwsbrief door op de link onderaan de nieuwsbrief te klikken.
We gebruiken Mailchimp als ons e-mailmarketingplatform. Wanneer je op Subscribe drukt ga je er mee akkoord dat je informatie met Mailchimp wordt gedeeld.

Gerelateerd

Rock The House #127: Gigi La Cruz

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...

Rock The House #126: Moirai

Als onderdeel van onze podcast-serie maken artiesten een exclusieve mix voor This Is Our House. Terwijl je luistert kun...